Seçil Erzan davasında kameralarla ilgili rapor dosyaya girdi: Bankada silinen kayıt bulunamadı

Seçil Erzan'ın müdürlük yaptığı şubedeki kamera kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporu dosyaya girdi. Raporda "Silinmiş veri tespiti mümkün olmamıştır" dendi.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçenlerde davanın ikinci duruşması görülmüştü. Duruşmada Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Dava dosyasına Seçil Erzan’ın soruşturma aşamasında alınan diğer telefonunu mahkeme incelemeye göndermişti. Telefona ait bilirkişi raporu hazırlandı. Tutuksuz sanıklardan Nazlı Can’ın telefonuna ait bilirkişi raporu da dosyaya eklendi.

Silinen kamera kaydı yok

Seçil Erzan’ın şube müdürlüğü yaptığı bankanın kamera kayıtlarının silindiği iddiası çok tartışılmıştı. Bununla ilgili bilirkişi raporu da dava dosyasına girdi. Raporda “Bankadan elde edilen ve raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı dijital materyallere ait imaj export verilerinin incelenmesinde DVR cihazlarından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce alınan export diskleri ve log kayıtları üzerinde yapılan incelemede, silinmiş veri tespiti mümkün olmamıştır” dendi.

Kuzeniyle yazışması dosyaya girdi

Seçil Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile Nisan 2023 tarihindeki mesajlaşmaları da raporda yer aldı. Mesajlarda Tanın Yılmaz’ın “Paramla rezil oldum ya, yok böyle bir şey, hadi öbür salaklar ütopik bir şeye girmiş, ben böyle bir şeyi senden ne istedim ne de talep ettim” dediği, Seçil Erzan’ın ise “Olmayacaksın, alacaksın paranı” şeklinde cevap verdiği görüldü. Tanın’ın “Ya Seçil lütfen laf safsatasını bitirelim ve beni daha fazla oyalama, artık yeter! Ben paralize oldum, sen nasıl dayanıyorsun bilmiyorum, ben 1,5 aydır şirkette kalem oynatamadım, daha ne diyeyim ki sana” yazdığı, cevap olarak Erzan’ın “Laf salatası yapmıyorum Tanın ödeme bekliyorum. 15’de alacaktım bak hala bekliyorum” diye karşılık verdiği belirlendi.

Arda Turan’la yeni yazışmalar

Seçil Erzan’ın Arda Turan ile arasındaki mesajlaşmalar da bilirkişi raporunda yer aldı. Arda Turan’ın “Seçil’cim ne yaptın, bunu bana nasıl yaparsın, senin için gittim borçlar istedim, sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. İnsanların gözünde ne hale düştüm. Ben yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim” diye yazdığı, Seçil Erzan’ın ise “Çok mahcubum” cevabı yazdığı görülüyor. Konuşmaların devamında Arda Turan’ın “Ne yapacağım Seçil, yarın gideyim sorayım tefeciye falan. Faktoring. Sinir hastası oldum, bir çare söyle. Yarın kaçta dediler, ne diyorlar?” dediği, Erzan’ın “Yarın ödeme alacağız. Normal şartlarda olması yüzde 100 olan bir şey geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar” şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

Nazlı Can’ın telefonu da dosyada

Sanıklardan Nazlı Can’ın telefonundaki incelemelerde arama motorunda “Seçil Erzan twitter, Denizbank, Hakan Ateş, Fatih Terim, 80 milyonluk vurgun” içerikli arama kayıtları olduğu belirlendi. Nazlı Can’ın telefonundaki Whatsapp konuşmalarında ‘Nilgünyenge’ isimli numaraya not defterine isimlerin karşısına para miktarları ve yılları yazılmış bir not gönderdiği görüldü.

Arda Turan’dan Seçil Erzan’a: Seçil’cim ne yaptın!?Arda Turan’dan Seçil Erzan’a: Seçil’cim ne yaptın!?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.