Seçil Erzan’ın ‘Nursel Abla’sı sayılarla şifa veriyor

Seçil Erzan'a "şifa" gönderen "Nursel Abla'nın kullandığı yöntemin Grabovoi sayılarından oluşan sistem olduğu ortaya çıktı. Bilimsellikten uzak sistem sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte popüler oldu.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgunun bir numaralı sanığı Seçil Erzan’ın dava dosyasına WhatsApp yazışmaları da girdi. Burada “Nursel Abla” denen kişiyle yazışmaları dikkat çekti. Mesajlarda sanık Erzan’ın “Nursel abla” isimli Nursel Aslan Ekinci’ye 20 Eylül 2022’de çözmesi gereken önemli bir işi olduğunu söylediği, aynı gün öğle saatlerinde bir görüşme yapacağını ve her şeyin ona bağlı olduğunu yazdığı görülüyor.

Bu kişinin Erzan’a verdiği “Toplantı nerede olacak? Birazdan seansa gireceğim, hemen alana şifa indireyim. Rahat ol. ‘Bu işi kolaylıkla çözebilmem için neler mümkün? Bu işi kolaylıkla çözebilmem için kim ya da kimler bana toplam kolaylıkla katkı sağlar?’ de lütfen. Gerisi bende” yanıt da dava dosyasında yer aldı.

‘Nursel Abla’ sayılarla ‘şifa’ gönderiyor

Mesajların ortaya çıkmasının ardından kamuoyuna “şifacı abla” olarak yansıyan Nursel Aslan Ekinci’nin kimliği merak konusu oldu.

Nursel Aslan Ekinci kendisine başvuranlara enerji seansları düzenleyen biri. Ne eğitimi aldığı bilinmiyor.

Kullandığı yöntem ise bilimsellikten uzak Grabovoi sayılarından oluşuyor. Rus matematikçi Grigori Grabovoi tarafından geliştirilen sistemi, bazılarının körü körüne bağlılığı sebebiyle mezhep ve tarikat olarak görenler de var. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de de popüler olan bu inanışla ilgili birçok kişi seminer verip seanslar düzenliyor.

Rastgele rakamlardan oluşan çok basamaklı bazı sayı dizilerine Grabovoi sayıları deniyor. Her amaç için farklı bir sayı dizisi var. Grabovoi takipçisi Edilma Angel Moyano 2018’de yayımlanan ve Grabovoi sayılarının çalışma mantığını anlatan kitabında “sayı dizileriyle hayatlarımızın bir parçası olan durum ve yapıları olumlu etkilemek için titreşim ve enerji seviyesinde bir frekans yarattığını” öne sürüyor.

Para kazanmanın sayısı

Moyano’ya göre beklenmedik bir yerden para gelmesini sağlama sayısı 5207418898, güzel cilde sahip olma sayısı 55942833, kilo verme sayısı ise 55942833. Sivrisineklerden korunmak için 55942833 ve 694713 sayılarının bir arada kullanılması gerekiyor. Tabii bir de ölümsüzlük sayısı var: 31232700. Bu sayılar zaman zaman basamakların arasına boşluk ya da nokta konmuş halde de karşımıza çıkabiliyor.

Radyonik makinasıyla üretiliyor

Sayılarla ilgili açıklayıcı içeriklerin bulunduğu internet kaynaklarına göre her sayı Radyonik imzalar taşıyor ve Grabovoi’un Radyonik makinesi tarafından üretiliyor. Radyonik teorisine göre dünya üzerindeki tüm insanlar ve diğer canlılar dünyanın elektromanyetik alanı üzerinden birbirlerine bağlı. Her canlının da bir elektromanyetik alanı var. Bu alan bozulduğunda ortaya çeşitli hastalıklar çıkıyor. Dolayısıyla her organın, hastalığın ve ilacın ayrı bir titreşim frekansı var. Bu faktörler sayısal değerler ya da geometrik şekillerle ifade edilyor.

Nursel Aslan Ekinci’nin Seçil Erzan’a göndereceği gerekli “şifa”nın sistemi işte bu.

Seçil Erzan'ın videosunu çeken Moci konuştuSeçil Erzan’ın videosunu çeken Moci konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.