Sel sonrası renk değiştiren Karadeniz’de erkek cesedi: Kimliği Adli Tıp belirleyecek

Trabzon'da etkili olan selden sonra Karadeniz'de renk değişimi gözlemlenirken Trabzon Havalimanı açıklarında denizde bir ceset bulundu. Cesedin kime ait olduğu yapılacak otopsiden sonra belli olacak.

Gündem 23 Eylül 2024
Fotoğraf: Sel sonrası Trabzon'dan bir görüntü.

Trabzon’da cuma günü etkili olan şiddetli yağışlar, Sürmene ve Araklı başta, kentin doğu ilçelerinde büyük hasara yol açtı. 12 mahallede etkili olan sel felaketinde 93 iş yeri, yedi konut ve 120 dekar tarım arazisi zarar gördü. Sürmene Çavuşlu Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki işitme engelli Ali Kemal Demir taşkında kayboldu. AFAD ve diğer ekiplerin katılımıyla devam eden arama çalışmaları henüz sonuç vermedi.

Şiddetli yağışlar bölgedeki derelerin denize taşıdığı çamurlu su nedeniyle Karadeniz’in renginin değişmesine yol açtı. Sürmene’de devam eden arama çalışmaları menfez çevresi ve sahil boyunca yoğunlaştı. Arama ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla yeniden çalışmalara başlarken fındık bahçeleri ve dere boyunda Demir’in izine rastlanmaya çalışılıyor.

Trabzon’da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar su altında kaldı, Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapandı ve bazı bölgelerde araçlar suya gömüldü.

Kimliği Adli Tıp belirleyecek

Karadeniz’i etkisi altına alan yağışlardan sonra Trabzon Havalimanı açıklarında denizde bir erkek cesedi bulundu. Şiddetli yağışlar sonrasında denizin rengini değiştiren sel felaketiyle birlikte bölgede kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’in bulunması için arama çalışmaları sürerken yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan cesedin kimliği henüz tespit edilemedi.

Sahilden açıkta vatandaşlar tarafından fark edilen ve ağaç parçaları ile çalılara takılı halde duran ceset Sahil Güvenlik ekiplerince çıkarılarak Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cesedin kimliğinin otopsiden sonra belli olacağı bildirildi.

Bu hafta İstanbul yanacak, Doğu Karadeniz içinse sel uyarısı varBu hafta İstanbul yanacak, Doğu Karadeniz içinse sel uyarısı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.