Erdoğan ailesinden bir vakıf daha: Kültür ve Medeniyet

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, 10 milyon lira mal varlığı ile Kültür ve Medeniyet Vakfı'nı kurdu.

Gündem 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve damadı Selçuk Bayraktar birlikte vakıf kurdu. İsmi ‘Kültür ve Medeniyet’ olan vakfın kuruluşuna ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İlana göre, İstanbul merkezli vakıf, Selçuk Bayraktar, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Abdullah Eren ve Mehmet Ali Nart tarafından kuruldu.

Eren ‘Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar’ başkanı. Nart da Teknofest’le bilinen T3 vakfının mütevelli heyeti üyesi.

Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na eserleriniz damga vuracakSelçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı’na eserleriniz damga vuracak

“İnsanlık medeniyetinin serüvenini bir bütün içinde ele alarak kadim değerlerle bugüne ilişkin toplumsal sorunlara çözümler üretilmesini” amaçladığı belirtilen vakfın 10 milyon lira mal varlığı bulunuyor.

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar geçtiğimiz günlerde açıklanan 2022 yılı vergi rekortmenleri sıralamasında birinci sırada yer almıştı.

Erdoğan ailesinin aktif görevde olduğu vakıf sayısı arttı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın çocukları ve aile üyelerinin aktif görevde olduğu birçok vakıf bulunuyor. Bilal Erdoğan özellikle Etnospor alanında faaliyet gösteren Okçular Vakfı’nda başkan, TÜGVA’nın ise yönetiminde yer alıyor.

Erdoğan’ın kızı ve eski ekonomi bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak ise TÜRGEV’in yönetim kurulunda bulunuyor.

 

Bayraktar'dan 'Siyasete girecek misiniz?' sorusuna yanıt: Mücadele neyi gerektiriyorsa yapacağızBayraktar’dan ‘Siyasete girecek misiniz?’ sorusuna yanıt: Mücadele neyi gerektiriyorsa yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.