Serseri kurşun kurban kesen Doğan’ı hayattan kopardı

Kurban kesmek için Tokat'tan Arnavutköy'e gelen Doğan İçeloğlu nereden geldiği bilinmeyen tek kurşunla hayatını kaybetti. Polis yorgun mermi ihtimali üzerinde duruyor.

Gündem 17 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Türkiye’de her yıl onlarca kişi yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybediyor, yaralanıyor. Kutlama ya da törenlerde havaya ateş açılması sıkça karşılaşılan ve kanıksanan bir durum. Sorulduğunda neredeyse kimsenin tasvip etmediği bu durum kimi zaman parkta oynayan masum bir çocuğun, kimi zaman da balkonunda kahvesini yudumlayan birinin hayatına mâl oluyor.

Silahın namlusundan çıkarak yükselen ‘zinde mermi’ çıkış hızını kaybetmesinin ardından serbest düşüşe geçiyor. Buna ‘yorgun mermi’ deniyor. Yorgun bir merminin saniyede yaklaşık 90 ile 180 metre arasında hızla hareket ettiği biliniyor. Yorgun mermi insanın riskli bir bölgesine isabet ettiğinde ölümcül sonuç doğuruyor. Tıpkı dün Arnavutköy’de kurban keserken göğsüne kurşun isabet eden Doğan İçeloğlu’nun ölümü gibi…

Olay dün sabah saatlerinde ve bir vakfa ait olduğu öğrenilen kurban kesim tesisinde meydana geldi. 56 yaşındaki İçeloğlu kasaplık yapmak için Tokat’tan geldi. Kurban kestiği sırada birden kanlar içinde yere yığıldı. Hemen ambulans gelse de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kalp krizi geçirip bıçağın üstüne düştüğü, yaralanıp hayatını kaybettiği düşünülüyordu. Ancak Adli Tıp’ta göğsüne isabet eden tek kurşunla öldüğü ortaya çıktı.

Cenazesi otopsinin ardından defnedilmek üzere memleketi Tokat’a götürüldü.

Yorgun mermi ihtimali

İçeloğlu’nun ölümüyle ilgili çalışma başlatan polis yorgun merminin göğsüne isabet etmesi sonucu ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Kafayı çekti, dekmancılık oynayıp etrafa kurşun yağdırdıKafayı çekti, dekmancılık oynayıp etrafa kurşun yağdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.