Sinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılar

Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından açılan davanın ek klasörlerinde,Ateş ile görüşen bürokratların arandığına dair yazışmalara yer verildi. Ateş MHP'li isimlerin kendisinin "aşiret ziyaretlerinden" de rahatsız olduğuna dikkat çekmiş.

Gündem 4 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik örgütü olan Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş suikastında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Sinan Ateş kendisinin takip edildiğinin ve bir anlamda ‘yakın markajda tutulduğunun’ farkındaymış. Ateş suikasti davasının binlerce sayfalık ek klasörlerinde yer alan yazışmalarda Sinan Ateş’in kendisiyle görüşen bürokratların arandığını söylediği görüldü. Ateş arkadaşıyla yazışmalarında “Adım adım takip ediliyorum” dedi.

Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesiyle ilgili iddianame bir buçuk yıl sonra hazırlandı. Hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden yurtdışına çıkış yasağı getirilen 17’si hakkında ise soruşturmanın ayrı bir dosya üstünden yürütüleceği bildirildi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede 22 sanık yer aldı. Sanıkların “tasarlayarak öldürme”, “öldürmeye teşebbüs” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlarından yargılanmasına 1 Temmuz 2024’te başlanacak.

İddianameye Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesinden sadece üç cümle alınması, sanıkların MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılarından bahsedilmemesi tepki çekti. İddianamede sanık olarak yer alan Tolgahan Demirbaş’ın geçenlerde Devlet Bahçeli’nin danışmanlığı görevinden alınan dönemin MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı iddiasının soruşturulmadığı görüldü.

Yine iddianamede eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in cinayetten sonra kullandığı çakarlı aracın plakası dahi verilmedi, araçtan sadece “Audi marka” şeklinde bahsedildi. Ayşe Ateş’in iddianamede yer verilmeyen ifadesinde bu aracın plakasının 06 AT 5021 olduğu anlatılmıştı. “06 AT 5021” plakalı araç ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanılıyordu.

Sinan Ateş ile görüşen bürokratlar arandı, yanındakiler tehdit edildi

İddianamedeki eksiklikler, MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılarının yer almaması tartışılırken dosyanın ek klasörlerinde Sinan Ateş’in öldürülmeden kısa süre önceki konuşmalarında dikkat çeken ifadeler kullandığı görüldü.

Dosyanın ek klasörlerinde yer alan bilirkişi raporunda Sinan Ateş’in öldürülmeden önceki yazışmalarında adım adım takip edildiğine dair çevresine haber verdiği tespit edildi.

Arkadaşı Yeliz Özkan ile mesajlaşan Sinan Ateş ne yaptığının adım adım takip edildiğini anlattı. Ateş’in Özkan ile yazışmalarında kendisi ile fotoğrafı çekilenlerin tek tek arandığını, “sindirildiklerini” anlattığı görüldü.

Sinan Ateş sadece fotoğrafı çekilenlerin değil kendisiyle görüşen devlet kademelerinde yer alanların, bürokratların da arandığını belirtti. Yazışmaların devamında Ateş’in “aşiret ziyaretlerinden” de MHP’li isimlerin rahatsız olduğuna dair ifadeler yer aldı.

MHP’liyim diyen tek isim kimdi?

Son olarak 12 Punto’dan Caner Taşpınar tutuklananlar arasındaki MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk’ün 4 Ocak 2023 tarihli Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda açıkça “MHP’liyim” diyen tek isim olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Köktürk ifadesinde “Polisler geldiği an kaçmadım, evimde oturuyordum. Ruhsatsız tabancam var, saklama gereği dahi duymadım. Ben zaten siyasi olarak da MHP’liyim” demişti.

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sanıklardan Emre Yüksel’in sorgulama aşamasındaki tüm tutanaklarda ikametgah adresinin de Ankara’da bulunan Ülkü Ocakları Genel Merkezi olduğu görüldü. ANKA’nın haberine göre iddianamede ise farklı bir adres yer aldı.

Sinan Ateş cinayeti: Tutuklu Erdem Karadeniz'in evinde toprağa gömülü cephanelik bulunmuşSinan Ateş cinayeti: Tutuklu Erdem Karadeniz’in evinde toprağa gömülü cephanelik bulunmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.