MHP’li Olcay Kılavuz artık Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında iki kritik gelişme yaşandı. Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz soruşturmanın 'şüphelileri' arasına girerken, dosyada 'başsavcıvekili' krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Gündem 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında çok önemli iki gelişme yaşandı. T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş’ı zaman zaman kullandığı eve aldığı ve polis baskını sırasında yanında olduğu ortaya çıkan eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, soruşturmanın “şüphelileri” arasına girdi. Ankara Başsavcılığı, Kılavuz’u “şüpheli” sıfatıyla soruşturmaya dahil etti.

Kılavuz’un ismi 14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık 1 ay önce, “cinayete yardım” suçlamasıyla dosyaya kaydedilirken, o tarihte milletvekili olması nedeniyle dosyası ana dosyadan ayrılarak Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Dokunulmazlığının kalkması nedeniyle Kılavuz hakkındaki dosyanın, ana dosyaya yeniden eklenmesi bekleniyor.

Ateş, 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Soruşturma aşamasında Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, eski MHP Mersin Milletvekili Kılavuz’un zaman zaman kullandığı bir evde gözaltına alındığı, bu sırada evde olan Kılavuz ile polisler arasında kriz yaşandığı ortaya çıkmıştı. Üçüncü kez gözaltına alınması sonrasında Demirbaş tutuklanırken Kılavuz için işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Bu arada MHP de Kılavuz’u 14 Mayıs seçimlerinde Mersin 4. sıradan aday göstermiş, Kılavuz’un seçilemeyecek sıraya konulması ise dikkat çekmişti. Kılavuz seçim sonucunda TBMM’ye girememişti.

Kriz yaşanıyor

Öte yandan soruşturmada yeni bir başsavcı vekili krizi yaşandığı öne sürülüyor. İddiaya göre, 20 Temmuz’daki adli tatil başlangıcında dosyayı koordinatör olarak yürüten Başsavcı vekili Durdu Özer’den devralan Başsavcı vekili Ahmet Altun dosyadaki delil durumunu görünce soruşturmadan çekilmek istedi. MHP’ye yakınlığıyla bilinen Altun’un, Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’ya giderek soruşturmadan çekilmek istediği öne sürüldü. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter soruşturmanın yeni koordinatör ismi Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun ile Ankara’da gizli bir görüşme yaptığı, görüşmede Yönter’in tutuklanan bazı MHP’lilerin tahliyesini istediği öne sürüldü. Tahliyelere karşı çıkan Ankara Başsavcısı Ahmet Akça ile tartışan Altun’un ise soruşturmadan ayrılarak izne çıktığı bildirildi. Bu haber sonrası Yönter sosyal medya hesabından Alican Uludağ’ı hedef alarak “Alican Uludağ, bu iğrenç iddianı ispat etmezsen alçaksın, şerefsizsin, müfterinin en önde gidenisin…Yargıda hesaplaşacağız…” dedi.

Yönter’in ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Tweet attı ve “Genel Başkan Yardımcımız İzzet Ulvi Yönter’e kara çalmaya yönelik alçakça iftiralara yeltenenler, hesabını ilgili mercilere verecekler. Alican Uludağ türünden şeref ve haysiyet yoksunlarının partimizi ve dava arkadaşlarımızı zan altında bırakmaya çalışmalarına sessiz kalmayız. Bu böyle bilinsin” yazdı.

Sinan Ateş'in arkadaşına 10 yıl hapis: Mahkemenin bıraktığı cevapsız sorularSinan Ateş’in arkadaşına 10 yıl hapis: Mahkemenin bıraktığı cevapsız sorular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

Hayatın ipuçları