Akşener’in bir günü | Erdoğan’a ‘müjde’ göndermesi: Bize mezar kazıyordu, petrol bulmuş

İYİ Parti lider Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Bursa’daydı. İkili miting öncesinde Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etti. Mitinge Akşener’in petrol göndermesi damga vurdu, Erdoğan’a gönderme yaparak, “Gabar’da bize mezar kazarken petrol bulmuş” dedi.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa’da seçim mitingi düzenledi. Miting alanındaki Sinan Ateş pankartları dikkat çekti. Kürsüye ilk önce Mansur Yavaş çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili mesaj veren Yavaş, “Başta cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener olmak üzere, diğer dört genel başkanla birlikte verdikleri söz şudur; ilk yapılacak işlerden birisi bu cinayetin faillerinin tamamının yakalanıp cezalarını çekmeleridir” dedi.

Yavaş “Bu kadar güçlü bir iktidar, bir tweet atanı dünyanın öbür tarafında yakalayıp götürüyor, ancak maalesef Ankara’nın göbeğinde bir cuma namazı çıkışı işlenen bu cinayetin faillerini hâlâ aydınlatılamadı” diye konuştu.

İktidarın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı yakıştırmalara da tepki gösteren Yavaş, “Seçime gidiyoruz. Diyorlar ki ‘Kılıçdaroğlu’nu birileri aday etti.’ Benim bildiğim sayın Cumhurbaşkanı en az 100 defa Kılıçdaroğlu’na ‘Çık karşıma’ dedi. Çıktı, onu aday yapan sizsiniz. Şimdi ne oldu? Anketler yükselince bu sefer sesler de yükselmeye başlıyor” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in hesabını sormazsam şerefsizim

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktı.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili mesaj veren Akşener, “Sinan Ateş’in kardeşleri, Sinan Ateş’in ablaları, Bursa bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen Ankara’nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli. Ama uçan kuşu bilen, bilimum teröristlerin ayak numaralarına kadar bilen, Gabar’da bize mezar kazdıran sayın Erdoğan, nasıl oluyor da Sinan Ateş’in katillerini, azmettiricilerini bulamıyorsun?” dedi.

Akşener, şunları söyledi: “Sinan Ateş’in katilleri, azmettiricileri elbette hesap verecekler, eğer o hesabı sormazsam namerdim, şerefsizim!”

Akşener'den Erdoğan'ın 'tür' sözüne tepki: Bitki miyiz, hayvan mıyız?Akşener’den Erdoğan’ın ‘tür’ sözüne tepki: Bitki miyiz, hayvan mıyız?

“İşte bunun adı artık iktidardan gidiyor olmaktır. Sözünün geçmediği bir cumhurbaşkanı, topal ördek olmuş bir cumhurbaşkanı olmuş demektir” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“14 Mayıs akşamı helal oylarınızla bu seçimi kazanacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını emekli edeceğiz, sayın Kılıçdaroğlu’nu da alkışlarla makamına oturtacağız. Peki? İYİ Parti ve Meral Akşener ne olacak? Ben başbakan olacağım ama helal oylarınızla olacağım. Partimizi birinci parti çıkaracaksınız, ben de sizin oylarınızla başbakan olacağım.”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gabar’da 100 bin varil petrol bulduk” haberini geçmişte söylediği “14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük mü? Yine gömeceğiz” sözleri üzerinden eleştirdi:

“Bu arkadaşlara göre biz işgalciyiz, hadi oradan. Bu nasıl bir psikoloji, hepsi kafayı sıyırdı, kafayı yedi. Sayın Erdoğan, bizi Sayın Kılıçdaroğlu ile beni Gabar’a gömüyordu, mezar kazarken petrol bulmuş. Hayırlı bir işe vesile olmuşuz. Şimdi Gabar’da petrol buldu ya, şimdi Cudi’de de bir şey bulur. Böyle Cumhurbaşkanı olamaz. Her bir vatandaşının namusunun, şerefinin, güvenliğinin emniyetinden sorumludur. Kadına; sürtük, çürük diyemez; doktorlara ‘Defolun gidin’ diyemez; çiftçiye ‘Hain’ diyemez. Memleketin mensuplarına ‘işgalci’, ‘darbeci’ diyemez.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösteren Akşener, “Bir arkadaş daha var, erkeklerin birbiriyle evliliğine takmış, daha da ileri gitti erkeklerle hayvanların evliliğine vardırdı” dedi.

AK Partili Binali Yıldırım’a da tepki gösteren Akşener, “Bir tanesi İstiklal Marşı’nı okuyamadı bizi işgalci yaptı. Biz seçime gidiyoruz, sen ne düşünüyorsun?” diye konuştu.

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Ankara’da öldürülen Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etti

Akşener ve Yavaş’tan Ateş’in ailesine ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa mitingi öncesi, öldürülen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etti.

Akşener ve Yavaş’a Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ile İYİ Parti yöneticileri ve CHP’li Mustafa Bozbey de eşlik etti.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022’de, Çankaya’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Soruşturma kapsamında MHP’den milletvekili adayı gösterilen Serdar Öktem, eski MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk tutuklandı. Ayrıca MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanan bir şüpheli de dosya kapsamında tutuklandı.

Akşener'in bir günü: 'Ben PKK'lıysam tutuklayın, şerefsizler'Akşener’in bir günü: ‘Ben PKK’lıysam tutuklayın, şerefsizler’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.