Sinan Ateş’in babası toprağa verildi

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş'in babası Musa Ateş önceki gün kalp krizi geçirip öldü. Musa Ateş dün yakınları ve siyasetçiler tarafından toprağa verildi.

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık’ta Ankara’da öldürüldü. Sinan Ateş’in ölümünün ardından başlatılan soruşturmada Gülsuyu çetesinden Hasan Ferit Gedik’in katili Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve eski MHP İl yöneticisi Ufuk Köktürk, özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey tutuklandı.

Sinan Ateş suikastı hala toplumun gündemindeyken önceki gün babası Musa Ateş sahura kalktığı  sırada kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede öldü. Bursa’da yaşayan 64 yaşındaki Musa Ateş dün Emir Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze namazının ardından Emir Sultan Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine yakınlarının yanı sıra çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş yaşadıklarına sosyal medya hesabından isyan etti. “Tam 15 aydır daha iddianame yok ortada… Oysa ki katilleri ve katilleri koruyanları herkes biliyor. Bir babayı kahrından öldürdünüz. Adaletiniz batsın” diyen Selma Ateş kardeşi ve babasının fotoğrafının olduğu mezarın fotoğrafını paylaştı.

Cenazede ‘Ben oğlumdan razıydım, Allah da ondan razı olsun’ sözlerinin yazılı olduğu pankart açıldı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş kayınpederinin ölümünü şu sözlerle duyurmuştu:

“Sinan’ın sevenlerinin ‘Musa Baba’sı, kayınpederim Musa Ateş öte âleme, evladının yanına göç etti. Bir canımız, bir parçamız daha eksildi. Musa Baba, evladını kara toprağa verdiği günden bu yana kapıya bir sandalye atıp oturdu. Aylar boyunca, devletin sokağın başında görünmesini, adaleti de yanında getirmesini bekledi. Bekledi, bekledi, bekledi. Ama nafile… Ne gelen oldu ne de giden. İçinde bağıran, Sinan’a kavuşmak isteğini hep dile getirse de adaletin sağlandığını görmeden gitmemek duygusu hep daha ağır basıyordu. Fakat olmadı. Zar zor çalışan kalbi evladının katillerinin elini kolunu sallayarak sokaklarda gezdiğini görmeye, adaletin sürekli ertelenmesi karşısında daha fazla dayanamadı. Dedim ya: Sinan’ın katilleri bir can daha aldı. Machiavelli diyor ki ‘namussuz insanların ortasında tam anlamıyla namuslu olmak isteyen bir adam, er geç mahvolmaktan kurtulamaz.’ İşte Sinan’ın da kaderi bundan ibaretti. Gelinen noktada ölümü tam olarak idrak edemeyen evlatlarımız cenaze arabasının peşinde yürüyerek büyümeye mahkûm oldu,”

Sinan Ateş'in babası Musa Ateş hayatını kaybettiSinan Ateş’in babası Musa Ateş hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.