Sinan Ateş’in eşi isyan etti: Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık

Avukat Burak Bekiroğlu’nun hedef gösterdiği Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Adalet Bakanı Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslendi.

Gündem 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş açıklamada bulundu. Fotoğraf: Ankara, (DHA)

Ankara’da 30 Aralık 2022 günü düzenlenen suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ölüm tehditlerinin sürdüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yapan Ayşe Ateş kendisini tehdit eden Burak Bekiroğlu hakkında neden işlem yapılmadığı sordu.

“Yeter artık, yeter!” diyen Ayşe Ateş Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslendi.

Ateş şöyle yazdı:

“Önceki günlerde eşim Sinan Ateş için işlettikleri süreci benim için de işletiyorlar, diyerek Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunmuştum. Bu çağrımın ardından devletimiz bana iki yakın silahlı koruma verdi. Beni ve kızlarımı kabul ettiği sırada Sayın Cumhurbaşkanı’mıza her ne kadar koruma polisi verilmiş olsa da bu şahısların devletin polisine namlu doğrultmayacaklarından emin olmadığımı, korktuğumu ifade ettim.”

Avukat Bekiroğlu’nun kendisini ve ailesini hedef gösterdiğini söyleyen Ateş “Sayın Bakanlarım dikkatinize sunuyorum: Burak Bekiroğlu isimli şahıs kamuoyuna Ankara’nın göbeğinde güpegündüz işlenen bu menfur cinayetin emrini kimlerin verdiğini isim isim sayıyor. Beni hedef göstererek tehdit içerikli açıklamalarda bulunuyor. Benim ve eşim Sinan Ateş’in FETÖ’cü olduğu iftirasını atıyor. Eşim Sinan Ateş’in daha önce cinayete azmettirdiği iftirasına ilişkin imalarda bulunuyor. Neden bu paylaşımları ihbar kabul edilip ifadeye çağrılmıyor, neden elindeki bilgi ve belgeler istenmiyor, tanık statüsünde dinlenmiyor” dedi.

‘Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık’

Bekiroğlu’nun yazdıklarının ihbar sayılmasını isteyen Ayşe Ateş devamında şöyle dedi:

“Sayın Bakanlarım tekrar tekrar dikkatinize sunuyorum: İki buçuk yıl evvel bu süreci katledilen eşim Sinan Ateş için de başlattılar: FETÖ’cü iftiralarıyla itibarsızlaştırma, sosyal medyadan açık tehdit ve ardından sokak ortasında, güpegündüz suikast! Sayın Bakanlarım, Geleni görmüyor musunuz? Bunlar ne güvenlik güçlerinden ne de adaletten korkuyor. Yazdıklarını ihbar kabul edin. Çağırın, dinleyin, iddialarının ispatını isteyin.

Eğer elinde benimle, Sinan’la, bu suikastla alakalı ortaya attığı iddialara ilişkin en ufak bir kanıt varsa ortaya koysun. Yoksa da hukuken gereği neyse o yapılsın. İmalı paylaşımlardan, hakaretlerden, iftiralardan yorulduk, tükendik! Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık! Artık bunlara ‘Dur!’ deyin. Size yalvarıyorum: Bu ülkede ikinci bir ‘Kırmızı Pazartesi’ yaşanmasına izin vermeyin. Çocuklarımı yetim bırakmayın.”

Bekiroğlu ne demişti?

Burak Bekiroğlu X hesabından yaptığı paylaşımda “Sosyal medyada Sinan Ateş olayı üzerinden Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisine yönelik algı operasyonuna kalkışan her kişiyi tek tek tarihin tozlu sayfalarına değil PENSİLVANYAYA gömeceğim. Sen de dahil” demişti.

Bir cephe de HSK'dan açıldı: Sinan Ateş soruşturmasına eli değen iki savcıya tenzili rütbeBir cephe de HSK’dan açıldı: Sinan Ateş soruşturmasına eli değen iki savcıya tenzili rütbe

Görüntüsü var: Ateş suikastının azmettiricisi kameralar önünde savcıya gözdağı vermişGörüntüsü var: Ateş suikastının azmettiricisi kameralar önünde savcıya gözdağı vermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.