KYK yurduna giren Ülkü Ocakları il başkanına ‘esas duruş’lu karşılama

KYK yurduna giren Ülkü Ocakları İl Başkanı Diler'in bozkurt işareti ve 'esas duruş' eşliğinde karşılanması sosyal medyanın gündeminde. Öte yandan bir gazeteci de ülkü ocaklarının okullara girmesini eleştirdiği için hedefte.

Gündem 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Son günlerde sosyal medyada Ülkü Ocakları’nın okullarda kendi yayınlarını dağıttığına dair iddialar var. Bu iddiaları Ülkü Ocakları üyeleri de reddetmiyor ama bunun bu kadar çok konuşulmasının nedeni Afyonkarahisar’daki Tınaztepe Erkek Öğrenci Yurdu’nda Ülkü Ocakları İl Başkanı’na ‘tören’ gibi bir karşılama yapılması ve Gazeteci Ozan Gündoğdu’nun hedefe konması.

Gazeteci Ozan Gündoğdu FOX TV’deki bir programda özel okulları tercih eden ailelerin sayısındaki artışa dair görüşlerini açıklarken bir ailenin kendisine ulaştığını anlattı. Ozan Gündoğdu aileyle aralarındaki telefon konuşmasını şu sözlerle aktardı:

“Dün yayından çıktıktan sonra Maraşlı bir anne beni aradı, konuşurken gözleri dolmaya başladı, sesinden anladım. Anlattığı şu; ortaokula giden bir evladı var. Ortaokula Ankara Ülkü Ocakları’ndan geliyorlar, müdürle anlaşmışlar. Çocukları bir yere toplamışlar, Ülkü Ocakları’nı anlatıyorlar. Çocuk da etkilenmiş bundan. Eve geliyor, türlü türlü şeyler söylüyor. Bu ailenin en yakınları Maraş’ta katledilmiş. Kimse sizi sevmek zorunda değil, dayatamazsınız kendinizi. Anne beni arıyor. ‘Sen özel okulların sayısı artıyor diyorsun ya bana da para gönder, ben de göndereyim.’ Şimdi ne diyeyim. Sonuna kadar haklı. Alevi bir ailenin çocuğu böyle bir eğitimden geçiyor, eve geliyor bozkurt yapmış. Baba çıldırmış. Çünkü kardeşi öldürülmüş. Bu memleketin sinir uçlarına bu kadar dalınırsa bu ailenin evinde yaşadığı travmayı nasıl açıklayacaksınız?”

Gündoğdu’nun televizyon ekranlarında dile getirdiği görüş bu cümlelerden ibaretti ve ülkücülerin tepkisini çekti. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Avukat Abdulaziz Sekban, Gündoğdu’nun bu sözleri dile getirdiği videoyu paylaştı ve “O bozkurt çeken eller dağda teröristlerle mücadele edip şehit olurken iyi de okullara girince mi kötü oluyor ? Haddini bil” dedi.

“Bak madde madde yazıyorum idrak yollarında bir enfeksiyon yoksa anlayacağını ümit ediyoruz” diyen Sekban Bozkurt işareti yapmanın suç olmadığını, Ülkü Ocakları’nın eğitim ve kültür vakfı olduğunu söyledi. Gündoğdu’yu Alevi vatandaşlarla ülkücülerin arasına girmekle suçlayan Sekban “Geçmişte yaşanan olaylarla bizleri ilişkilendirme hadsizliğine girmişsin ki ne ülkücüler sanık ne de sen hakimsin. Tahkir ve manipüleni yemeyiz” dedi.

Sekban Ülkü Ocakları yayınlarının okullarda dağıtıldığını da şu cümlelerle kabul etti:

“Ülkü Ocakları yayınlarının okullarda dağıtılmasından rahatsızlık duyan, kimliği ve kişiliği bozuk, Türk düşmanı soysuzların, 7/24 devlete saldıran ve ülke içinde nifak tohumu eken bir takım sözde basın mensuplarının içi acıyabilir. İçinizi acıtmaya devam edeceğiz.”

Gündoğdu’nun buna cevabı ise “Okullarda siyasi partilerin işi yok” oldu. Gündoğdu Sekban’a “Bozkurt ya da zafer işareti ya da Rabia işareti fark etmez. Okullarda siyasi partilerin işi yoktur. Kimse MHP’yi sevmek zorunda değil. Yarın solcu bir hükümet gelse, MHP’lilerin çocuklarına zafer işareti yaptırsa hoşunuza gider mi? Gitmez… Bu dediğimi anlamak bu kadar mı zor?” dedi.

KYK yurdunda esas duruş

Bu tartışma sürerken Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Oguz Kağan Diler Afyonkarahisar’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Tınaztepe Erkek Öğrenci Yurdu’na  gitti. Diler’in üniversite öğrencilerinin kaldığı yurda giriş anına ait video sosyal medyada gündem oldu. Çünkü Ülkü Ocakları İl Başkanı Diler, ona eşlik eden güvenlik görevlileri ve yanındakiler yurda girerken bir grup ‘esas duruşa’ geçti, onların geçmesini bekledi.

Bozkurt işaretiyle karşılanan Diler’in daha sonra yurda girip müdürün makam odasında ağırlandığı belirtildi.

https://twitter.com/10HaberNet/status/1751968005595046167

CHP’de ülkücü danışman kargaşası: Merak edilenleri Eren Erdem’e sordukCHP’de ülkücü danışman kargaşası: Merak edilenleri Eren Erdem’e sorduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.