Sınıf annesi gitti sınıf temsilcisi geldi! Yasağı böyle deldiler

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf anneliği uygulamasının kaldırıldığını duyurmuştu. Fakat uygulama birçok okulda farklı isimle devam ediyor. Yasağı delen sınıf anneleri şimdi 'sınıf temsilcisi' adıyla görevlerine devam ediyor.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Geçen haftalarda bir öğrencinin sınıf annesine tepkisi çok konuşuldu. Sonuçta da sınıf anneliği yasaklandı.

Ancak o yasak delindi. Birçok okulda sınıf anneleri isim değişikliğiyle yoluna devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasını yasakladı ama bazı veliler o yasağa yeni kılıf buldu. Sınıf annesi gitti, yerine sınıf temsilcisi geldi.
Kanal D’nin haberine göre bir veli de bu konuyla ilgili “Sınıf temsilciliği… Anneliği değil de temsilciliği… Çünkü 40 veli var. Öğretmen bir gruba mesaj attığı zaman her veliden ses olacağına bir temsilci olmalı” dedi.

Sınıf annesi uygulamasının neden kaldırıldığını bilemediğini söyleyen bir diğer veli ise yeni uygulama sayesinde aklının çocuğunda kalmadığını söyledi ve uygulamanın devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bu yüzden birçok okulda veliler sınıf annesi olarak değil de sınıf temsilcisi olarak görev yapıyor.

 

MEB ‘sınıf annesi’ni yasakladı: Önce varlık sebeplerini ortadan kaldırınMEB ‘sınıf annesi’ni yasakladı: Önce varlık sebeplerini ortadan kaldırın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.