Şırnak’ta servis aracına saldırı: Bir ölü, sekiz yaralı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir beldede servis aracının hedef alındığı patlamada bir kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır olmak üzere sekiz kişi yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı saldırının kömür ocağıyla ilgili bir husumetten kaynaklandığı düşünüyor.

Gündem 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Çalışkan Beldesi’nin Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren bir madencilik işletmesinin servis aracı yolda seyir halindeyken şiddetli bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı beldede meydana gelen bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır olmak üzere toplam sekiz kişi yaralandı.

Yerlikaya sosyal medya üstünden yaptığı açıklamada patlamanın saat 12.40 civarında gerçekleştiğini ve olayla ilgili ilk haberin 112 Acil Çağrı Merkezine ulaştığını belirtti. Patlamanın ardından güvenlik ekipleri bölgeye intikal etti ve emniyet tedbirleri alarak yaralıların hastaneye sevk edilmesini sağladı.

Olayla ilgili detayları paylaşan Yerlikaya “Patlamada bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralı olmak üzere toplam sekiz kişi yaralandı. Yaralılarımız Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı” dedi.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk incelemelere göre saldırının Irak’ın kuzeyinden bölgeyi hedef aldığı ve kömür ocağıyla ilgili bir husumetten kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bakan Yerlikaya bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve olayla ilgili çok yönlü bir tahkikatın sürdüğünü belirtti. “Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Olayın ardından bölge halkı ve yetkililer yaşanan bu trajik olayın etkilerini azaltmak ve güvenliği sağlamak için yoğun bir çaba içinde.

Vahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlamaVahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlama

Şırnak'ta iki ayrı patlama: Dört yaşındaki çocuk hayatını kaybettiŞırnak’ta iki ayrı patlama: Dört yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.