Şoförden şantiye şefine, proje müdüründen komuta amirine metrobüs gözaltısı

İstanbul'daki metrobüs kazasının soruşturması şantiye şefine kadar ulaştı. Kaza günü gözaltına alınan dört kişi ifadelerini verdi, ikisi serbest kaldı. Bugün altı kişi daha gözaltına alındı, aralarında her kademeden görevli var.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kaza görüntüsü.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Sefaköy’de Beylikdüzü yönünde meydana gelen kaza tam olarak Beyaz Yol çalışmasının yapıldığı noktada oldu. Bu kaza gündemden düşmedi çünkü hiç beklenmedik şekilde gerçekleşti. Metrobüs şoförü ana yola girmesi gereken yerde ve kendi şeridinde devam etti. Son anda yönlendirme aracını görünce ani bir fren yaptı, ancak bu yeterli olmadı. Direksiyonu sağa kırdı, bu sefer ters yönde giden başka bir metrobüse ortadan çarptı. Ardından bariyerlere savruldu. Kazada bir kişi yaşamını yitirdi, aracın altında kalan iki kişinin de aralarında olduğu 50 kişi yaralandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve ilk etapta 4 kişi gözaltına alındı. Bunlardan metrobüs sürücüsüyle denetim amiri, emniyetteki işlemleri sonrası savcılık talimatıyla salıverilmiş, sürücü D.M.Ç. ile diğer denetim amiri Ş.Y. adliyeye sevk edilmişti. Şimdi altı gözaltı kararı daha verildi. Yol bakım çalışmasında görev yapan metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi ile yol bakım onarım müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcısı gözaltına alındı.

Öte yandan ters yönden gelen aracın şoförünün ifadesi de ortaya çıktı. Ona göre kazanın nedeni ‘uyarı işaretinin olmamasıydı’:

“Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması.”

Günde bir milyon kişinin kullandığı metrobüs hattında kaza: Ölü ve yaralılar var, dört kişi gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.