Sokak hayvanları raporu Erdoğan’ın masasında: ‘Evvela insan, ardından hayvan…’

Ak Parti’nin hazırladığı ‘sokak hayvanları’ raporu Erdoğan’a sunuldu. Ak Parti Grup Başkanvekili raporun toplumun tamamının üstünde mutabık olacağı bir çözüm için katkı sunacağını söyledi.

Çevre 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Siyasetin gündeminde bir süredir sokak hayvanları, özellikle de sokak köpeklerinin artan popülasyonu var. ‘Uyutma’ adı altında hayvanları zehirleme seçeneğinin masada tutulması kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ederken Ak Parti bu konudaki raporunu tamamladı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu sokak hayvanlarına ilişkin hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu bildirdi.

Yenişehirlioğlu sosyal medya hesabından “Bugün AK Parti MYK toplantımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a başıboş/saldırgan sokak köpekleri sorununa ilişkin hazırladığımız raporu arz ederek zatı devletlerini ve MYK üyelerimizi bilgilendirdim” dedi.

Erdoğan raporun sunumunu dikkatle dinlemiş

Yenişehirlioğlu açıklamasında şöyle dedi:

“Raporumuzun mahiyetini detaylı şekilde dinleme nezaketi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sokaklarda aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanacağına, herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sorunun çözüme ulaşacağına inancımız tamdır.

Evvela insan ardından hayvan ve çevre sağlığını tesis etmek için ortaya konan bu iradenin toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak şekilde net bir çözüme ulaşması en büyük temennimizdir.

Raporumuzun sorunun çözümüne önemli katkılar sunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Hayvan barınağından mama ve battaniye çaldılarHayvan barınağından mama ve battaniye çaldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.