Sokak röportajı üzerine tutuklanan Dilruba Y. hakkında tutukluluğa devam ve tahliye kararı

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçu yönünden tahliye, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutukluluğa devam kararı verildi.

Gündem 20 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

İzmir’de sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçu yönünden yurtdışına çıkış yasağı konarak tahliye kararı verildi. Dilruba Y. halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklu yargılanmaya devam edecek.

İzmir’de ‘Tüylü Mikrofon’ isimli kanalın sokak röportajında Instagram’a getirilen erişim yasağıyla ilgili soruyla ilgili düşüncülerini dile getiren Dilruba Y. ertesi gün cezaevine götürüldü.

Olayın ertesi günü tutuklanan Dilruba önce İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Dilruba’nın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Dilruba 12 Ağustos’tan bu yana tutuklu.

Savcı değiştirilmişti

Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba’nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz” demişti.

Dilruba Y.’nin gözaltına alınmasından tutuklanmasına kadar giden süreçte savcı değişikliklerinin olduğu iddialarına ilişkin de konuşan Yıldız’ın açıklaması şöyleydi:

“Öyle bir söylentiyi Dilruba Hanımla da görüştük. İki defa savcı değişikliği olmuş. İfade alacak savcı değişmiş ve en son da müracaat savcılığında ifadesi alındığı yönünde bilgi verdi bize kendisi. Artık vatandaşın sesinin net gür bir şekilde duyulduğu sokak röportajlarının, artık iktidarı eleştiren sokak röportaj sayısının artması sayısının tabii RTÜK Başkanı’nın da bunu takibe aldığı yönünde bir açıklama yapması bizi bu süreçlere getirmiş durumda.”

Dilruba Y.’nin tutuklanmasından süreçteki savcı değişikliklerine kadar yaşanan olaylarla ilgili 10Haber’e konuşan eski Yargıtay Savcısı Av. Dr. Mehmet Ruşen Gültekin Dilruba’nın tutuklanmasının uzun zamandır yaşanan haksız tutuklamaların ve yargılamaların bir benzeri olduğunu dile getirmişti.

Sokakta konuşana tutuklama: Eski Yargıtay savcısı ‘görevdekiler baskı altında’ dediSokakta konuşana tutuklama: Eski Yargıtay savcısı ‘görevdekiler baskı altında’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.