Sosyal medyada tanıştığı kadına bıçakla saldırdı, serbest bırakıldı

Esenyurt'ta Tolgahan S. isimli şahıs sosyal medya üzerinden tanıştığı Emine G.'nin evine zorla girip kadına bıçakla saldırdı. Güvenlik görevlilerinin ve polis ekiplerinin müdahalesiyle gözaltına alınan saldırgan adli kontrol şartıyla serbest.

Gündem 13 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

İstanbul Esenyurt’un Yeşilkent Mahallesi’nde geçen gece yaşanan dehşet verici bir olay sosyal medya tanışmalarının muhtemel tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi. 28 yaşındaki Tolgahan S. sosyal medyadan tanıştığı ve birkaç aydır tartışmalı bir ilişki yürüttüğü Emine G.’nin evine zorla girdi.

Gece saat 23.00 sıralarındaki olayda 25 yaşındaki Emine G. kapıyı açınca Tolgahan S. ile karşılaştı. Tolgahan S. bıçakla tehdit ettiği Emine G.’yi güvenlik görevlilerinin gözü önünde dövmeye başladı. Olay sırasında Emine G.’nin ev arkadaşının cep telefonuyla çektiği görüntüler şiddetin boyutlarını belgeledi.

Güvenlik görevlileri Tolgahan S.’yi engellemeye çalışırken bir yandan da bıçakla üzerine gelinen ve şiddete uğrayan Emine G.’yi korumaya çalıştı. Tolgahan S. güvenlik görevlileri tarafından güçlükle dışarı çıkarıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri de saldırganı gözaltına aldı.

‘Bana cezveyle saldırdı, kendimi bıçakla savundum’

Emine G. polis ekiplerine verdiği ifadede Tolgahan S. ile sosyal medya aracılığıyla tanıştıklarını ve aralarındaki ilişkinin tamamen arkadaşlık olduğunu belirtti. Son dönemde sık sık tartıştıklarını, olayın Tolgahan S.’nin eve zorla girmesi ve kendisini bıçakla tehdit etmesiyle başladığını anlattı. Tolgahan S. ise ilk sorgulamasında kendisini bıçakla savunduğunu, Emine G.’nin kendisine cezve ile saldırdığını öne sürdü.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tolgahan S. ‘tehdit, hakaret, konut dokunulmazlığının ihlali ve kasten yaralama’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Emine G. şiddet mağduru olarak şikayetçi olurken olayın şokunu hâlâ atlatamadığını söyledi.

Konya'da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim olduKonya’da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim oldu

Erkek şiddeti: Tedbir kararlarına rağmen yılın ilk altı ayında 16 kadın öldürüldüErkek şiddeti: Tedbir kararlarına rağmen yılın ilk altı ayında 16 kadın öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.