Tabancasını fırlatıp kaçan şüpheli polisin parmağını kırdı

Adana'da Mert Ç. isimli genç polisin geldiğini görünce tabancasını fırlatıp kaçtı. Bir süre sonra yakalanan şüpheli polisin parmağını da kırdı.

Gündem 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Adana’da 12 Aralık’ta Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri bir ihbar aldı. Gelen bilgiye göre Taş Köprü’de çevreyi rahatsız edenler vardı. Polisin geldiğini gören şüpheli 28 yaşındaki Mert Ç. kaçmaya çalıştı, polis de ‘dur’ ihtarı yaptı. Ancak ihtara uymayan Mert Ç. belindeki ruhsatsız tabancayı atıp koşmaya devam etti.

Ekiplerin peşine düştüğü Mert Ç. bir süre sonra yakaladı. Direnen Mert Ç. arbede sırasında ekipteki polis M.İ.’nin serçe parmağını kırdı. M.İ. şüpheliyi kelepçe takarak ekip aracına bindirdi. Mert Ç.’nin attığı ruhsatsız tabanca da çalıların arasında bulundu.

Hastaneye götürülen polis M.İ.’nin parmağı alçıya alındı. Şüpheli Mert Ç.’nin ‘hırsızlık’, ‘uyuşturucu kullanma’, ‘kasten yaralama’ suçlarından 29 kaydı olduğu bildirildi. İfadesinde tabancanın kendisine ait olmadığını öne süren Mert Ç. “Ben köprüde bekliyordum. Polis gelince iki kişi kaçmaya başladı. Yanlışlıkla beni gözaltına aldı. Polisin parmağını ben kırmadım” dedi. Adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilen Mert Ç. gazetecilerin “Polisin parmağını neden kırdın?” sorusuna “Ben mi? Ben evet” diyerek cevap verdi. Adliyeye sevk edilen Mert Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Motokuryenin eşi polislerden ve savcıdan şikayetçi olduMotokuryenin eşi polislerden ve savcıdan şikayetçi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.