Taksim’de husumetli mekanların ‘eski ortak’ kavgası: Motosikletle ateş açtılar

İstanbul Beyoğlu'nda iki eğlence mekanı arasında eski ortak kavgası yaşandı. Eski ortağının rakip mekana geçmesini hazmedemeyen kişi motosikletle silahlı saldırı düzenletti. İki kişinin yaralandığı olayda iki saldırgan tutuklandı.

Gündem 30 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı

İstanbul’un en çok tercih edilen eğlence merkezlerinden Beyoğlu Taksim’de 9 Haziran Pazar günü saat 23.00 sıralarında iki mekan sahibi arasındaki husumet nedeniyle çatışma çıktı. Eski ortağının karşı mekana geçmesini hazmedemeyen adam mekanın çalışanlarına silahlı saldırı düzenletti. Saldırıda mekanın önünde oturan Alişan K. ve Ömer K. bacaklarından yaralandı, vatandaşlar panik yaşadı.

Olayın ardından yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı, polis çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri görgü şahitlerinin ifadesine başvurdu.

ABD, Beyoğlu için terör saldırısı uyarısı yaptı,  polis “tedbirler üst seviyede” dediABD, Beyoğlu için terör saldırısı uyarısı yaptı,  polis “tedbirler üst seviyede” dedi

Saldırı öncesine yönelik çalışma yapan polis ekipleri ateş eden motosikletli şüpheli şahsın olaydan yaklaşık iki saat önce Tarlabaşı’nda bir sokakta kıyafetini ve motosikletini değiştirdiğini belirledi.

Polis bu sokağa olayda kullanılan motosikleti başka bir erkeğin getirdiğini ve yanlarında bir kişi daha olduğunu, toplam üç kişi olarak hareket ettiklerini tespit etti. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri detaylı yapılan kamera ve istihbari çalışmalar sonucunda saldırganları belirledi.

Motosiklet ile ateş eden şahsın 24 yaşındaki Uğur A., ona olayda kullandığı motosikleti getiren kişinin 22 yaşındaki Serhat K. ve yanlarında bulunan üçüncü kişinin ise ise 24 yaşındaki Mahsun Y. olduğu tespit edildi. Saldırganları eş zamanlı yakalamaya için yapılan çalışmalarda Uğur A. Balo Sokakta, Serhat K. da Sıraselviler Caddesi’nde, Mahsun Y. ise Sadri Alışık Sokak’ta yakalandı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadelerinin ardından ateş eden 24 yaşındaki Uğur A.’nın 42 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Üç suç kaydı olan Serhat K., dört suç kaydı olan Mahsum Y. adli işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan şahıslardan Uğur A. ve Serhat K., “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahsum Y. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan bu saldırıyı gerçekleştirenlerin 3 Haziran Pazartesi günü saat 01.00 sıralarında husumetlilerin saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

Beyoğlu Örnektepe'deki okul inşaatında 30 havan topu bulunduBeyoğlu Örnektepe’deki okul inşaatında 30 havan topu bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.