Tarım işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı: Dört ölü

Adana'da tarım işçilerini taşıyan minibüs sürücüsünün kontrolünden çıkıp uçuruma yuvarlandı. Kazada dört işçi öldü, 17 işçi de yaralandı.

Gündem 22 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı.

Adana’nın Karaisalı ilçesinde seyreden tarım işçisi minibüsü sabaha karşı Gildirli Mahallesi yol ayrımında uçurma yuvarlandı. 28 yaşındaki şoför Mustafa Akfırat’ın kontrolünden nasıl çıktığı bilinmeyen minibüste 21 işçi vardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri üç kişinin öldüğünü, 18’inin de yaralandığını tespit etti.

Tarım işçilerini taşıyan minibüs kazada kullanılamaz hale geldi, işçileri yardım ekipleri kurtardı.

Yaralılar hastanelere, ölen işçiler de adli tıp morguna kaldırıldı. Ancak tedavi altındaki yaralılardan biri de hastanede hayata gözlerini yumdu ve ölü sayısı dörde yükseldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı, yaralıların tedavisi sürüyor.

Öte yandan kazayla ilgili soruşturmada bir navigasyon detayı olduğu belirlendi. Çünkü kent merkezinin ardından Kızıldağ Yaylası yolu üstünden Pozantı’ya çıkmak için navigasyonla ilerleyen minibüs sert virajlarda ilerlerken bu sürede de yakıt bitti. Kazanın bir kişinin yakıt ikmali için yardım etmesinden sonra kazanın yaşandığı anlaşıldı.

Yaşamını yitirenlerin kimlikleri de belirlendi. 18 yaşındaki Zozan Sakin’in minibüsün devrildiği sırada, altı yaşındaki Bünyamin Çakıl ile 20 yaşındaki Zeynettin Çakıl’ın kazanın ardından minibüste çıkan yangında hayatlarını kaybettiği, 13 yaşındaki Serkan Çakıl’ınsa yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Girdirli Mahallesi Muhtarı Osman Kılıç gece kaza olduğu yönde haber geldiğini, kaza yerine giderek yardım ettiğini belirtirken “Navigasyon kestirme görüp Kızıldağ yoluna doğru minibüsü orman yoluna sokmuş. Yolun bozuk olduğunu görünce geri dönmek istemişler. Yakıtları bitmiş, burada bir vatandaş yardımcı olmuş. Sürücü de minibüsün vitesi boştayken fren yaparak yavaşça inmek istemiş. Kaza bu şekilde olmuş. Jandarmaya da bu şekilde ifade vermiş. Bu bölgede daha önce de üç ayrı ölümlü kaza meydana gelmişti. Sürücülerin çok dikkatli olması lazım” dedi.

Kazanın meydana geldiği bölgede demir yığınına dönen minibüs kaldırıldı. Çekiciye yüklenen minibüs, otoparka çekildi. Kaza yerinde işçilerin yanlarına aldığı eşya, kıyafet ve ayakkabıları, yüklenen sebzeler kaldı.

Tarım işçisi ithal etmesi gereken Türkiye şimdi işçi mi gönderecek?Tarım işçisi ithal etmesi gereken Türkiye şimdi işçi mi gönderecek?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.