Tartışılan rektörün son macerası: ‘Rektörümüzün şahsi ikramı’

Otelin kendisini mağdur etmesine dair şikayetini üniversitenin resmi internet sitesinden duyuran İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar pot kırmaya doymuyor. Bu sefer de düzenlenen buluşmadaki kahvaltıya 'Şahsi ikram' notu düştü.

Gündem 20 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar’ın maceraları bitmiyor. Rektör, geçen sabah İstanbul Üniversitesi’ndeki bir grup genç akademisyenle bir kahvaltıda buluştu.

Böyle toplantılar üniversite içi dostlukları ve motivasyonu arttırması bakımından önemli ve güzel elbette. Ama toplantının duyurusunda bir tuhaflık vardı. Rektör, kahvaltının ücretini kendi cebinden ödediğini özel olarak belirtme gereği duymuştu. Daha ilginci, kahvaltının rektörün ‘şahsi ikramı’ olduğu üniversitenin resmi web sitesinde yazıldı.

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin en eski üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nin resmi web sayfası ile rektör Osman Bülent Zülfikar’ın çok yakından ilgili olduğu anlaşılıyor. Çünkü rektör daha birkaöç gün önce aynı web sayfasından bir başka ‘şahsi’ duyurusunu daha yapmış, kendisine ait bir tüketici şikayetini üniversitenin web sayfasından basın bildirisi gibi yayınlamıştı.

Rektör Zülfikar ve ailesi Şeb-i Arus günü gittikleri Konya’daki Dedeman Otel’de odalarına geç girince üniversitenin resmi sayfasından otel ile ilgili şikayetlerini duyurmuştu.

Açıklamada “Hiç de hoş olmayan büyük üzüntü duyduğumuz bir hadise vuku bulmuştur. Rektörümüz ve ailesi akşam 17.00’ye kadar bekletilerek mağdur edilmiştir. Bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz” denmişti.

Sonra tepkiler gelince rektör bu bildiriyi web sitesinden çıkarttırmıştı.

Akademi bu halde: Üniversitenin resmi sayfasında rektörün otel şikâyetiAkademi bu halde: Üniversitenin resmi sayfasında rektörün otel şikâyeti

Rektör Zülfikar birkaç gün önce bu kez üniversitedeki genç akademisyenlerle bir kahvaltıda buluşmaya karar verdi. Bu buluşmanın İstanbul Üniversitesi web sitesindeki “Genç Akademisyenlerle Buluşma” başlıklı duyuruda “İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın şahsi ikramı olan kahvaltının ardından gerçekleşen…” dendi.

Açıklamadaki “Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın şahsi ikramı olan” ifadesi sosyal medyada tartışma nedeni oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.