Tatilci akını Erdek’in nüfusunu 10 katına çıkardı

Kışın nüfusu 33 bin olan Erdek'te nüfus on katına çıktı. Yaz aylarında ilçeye akın eden turist sayısının çokluğundan dolayı nüfus 350 bine dayandı. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, 'Yetersiz ödenek turiste hizmette sıkıntı çıkarıyor.' dedi.

Gündem 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Erdek Belediyesi

Balıkesir’in Erdek ilçesinin nüfusu kış aylarında 33 bin. Ancak yaz aylarında yaşanan tatilci akını bu sayıyı 10’a katlayarak 33 binlik ilçenin nüfusunu 350 bine dayandırdı. İlçedeki otel ve pansiyonların tamamı dolmuş durumda.

Erdek, her yıl tatilciler tarafından tercih edilen ve sevilen bir ilçe. Özellikle İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın oluşuyla da çoğu kişinin tercihi olan Erdek, yaz aylarında nüfusunu neredeyse her yıl on katına çıkarıyor.

Ayrıca Erdek, yalnızca otel tatili yapmak isteyenlerin ihtiyacını karşılamıyor. Aynı zamanda kamp ve karavan tutkunlarının da sıklıkla tercih ettiği bir yer.

Turiste hizmette sıkıntı yaşanıyor

İller Bankası’ndan alınan yetersiz pay nedeniyle turistlere hizmet verme noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirten Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Erdek’in kış nüfusu 33 bin. Yazın da 10 kat artıyor. Hemen hemen 300 ile 350 bin arasında nüfusumuz oluyor. Bu da bizim için bayağı sıkıntılar doğuruyor. Çünkü biz İller Bankası’ndan 33 bin nüfusa göre pay alıyoruz. Fakat şu anda 350 bin kişiye hizmet ediyoruz” dedi.

Karışık,  “Turizm beldelerine, yaz nüfusları ile kış nüfuslarını birleştirip, bölmeleri lazım. Payı da ona göre vermeleri lazım. Turizm bölgelerindeki belediyeler, gelen turiste hizmet açısından sıkıntı çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.