Tayfun Kahraman’ın kızından babasına doğum günü mektubu: Seni tutanlarla konuşmak istiyorum

Gezi davasında tutuklanan şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın kızı Vera bu doğum gününü de babasız geçirecek. Babasına mektup yazdıran Vera 'Seni tutanlarla konuşmak istiyorum' diyor ama onu dinlerler mi emin değil.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tayfun Kahraman ve kızı Vera.

Yargılama sürecinde yaşananlarla yalnızca Türkiye’de değil uluslararası kamuoyunda tepki çeken Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve ‘kaçma şüphesiyle’ Nisan 2022’de tutuklanan şehir plancısı Tayfun Kahraman uzun yıllardır MS hastalığıyla mücadele ediyor. Bu hastalığa direnmenin yanı sıra bir de küçük kızı Vera’dan ayrı kalmakla boğuşuyor. Tabii kızı Vera da babasından uzak olmakla.

Vera’nın babasız geçireceği üçüncü doğum günü geldi cattı ve o babasını ‘tutanlarla’ konuşmak istiyor. Doğum gününde annesine şu mektubu yazdırdıVera:

“Nasılsın babacım? Ben seni çok özledim. Sen ne yapıyorsun orada, her şey iyi mi? Baba biz annemle iyiyiz, üçümüz olsak beraber daha iyi olacağız ama. O yüzden artık gelir misin? Biliyorum annem söylüyor, senin elinde değil ama ne yapayım ancak sana söyleyebiliyorum. Babacım biliyorum sonunda geleceğini ama seni çok özlüyorum. Eski zamanlarda seninle güzel vakit geçiriyordum. Annem bana o vakitlerimizin fotoğraflarını gösteriyor telefonda. Babacım haftaya doğum günümü kutlayacağız ama sanırım sen gelemeyeceksin. Bu sene de doğum günüme gelemediğin için çok ama çok üzgünüm.

Babacım, bana yolladığını söylediğin doğum günü pastası resmin de gelmedi hala. Neden bu kadar uzun sürüyor her şey baba? Babacım bazen seni tutanlarla konuşmak istiyorum. Onlara her şeyi anlatmak istiyorum. Ama beni dinlerler mi bilmiyorum, baba seni dinliyorlar mı? Hem sonra ben onları nasıl bulacağım baba? Onlar beni bulur mu dersin? Seni çok seviyorum babacım. Biliyorum sen de beni çok seviyorsun ve geleceksin. Biliyorum. Seninle yeniden çok güzel şeyler yapacağız babacım. Doğum günü pastamı da beraber yiyeceğiz, beraber kutlayacağız bir gün biliyorum. Seni çok seviyorum.”

 

 

Hapisteki MS hastası Tayfun Kahraman egzersizlerini ‘imkan yok’ diye yapamıyorHapisteki MS hastası Tayfun Kahraman egzersizlerini ‘imkan yok’ diye yapamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.