Tek öğrencili okulda karne heyecanı

Van'da iki derslikli bir okulun tek öğrencisi olan Hasret Aydın bugün karne heyecanını öğretmeniyle paylaştı. Öğretmen Şahin Aydın daha önce olduğu gibi ikinci eğitim döneminde de küçük kızı evinden alıp okula getirmeye devam edeceğini söyledi.

Gündem 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Öğretmen Şahin Aydın, öğrencisi Hasret'i her gün evinden alıp okula götürüyor.

Van’ın Gürpınar ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Yaşlıdal mezrasında 1998 yılında inşa edilen iki derslikli okul 22 öğrenciyle hizmete başladı. Ancak iki yıl önce okulun öğrenci sayısı üçe düştü, geçen yıl iki öğrenci daha ortaokula başlayınca eğitim alan sadece bir öğrenci kaldı: İkinci sınıf öğrencisi Hasret Aydın.

Şahin Aydın ise Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü’nden dört yıl önce mezun olup ücretli öğretmenlik yapmaya başlayan bir genç. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Şahin Aydın’la küçük Hasret’in kaderini birleştirme kararı verdi ve  tek öğrencili okulu eğitime açtı. Şahin Aydın da bu eğitim-öğretim döneminde küçük Hasret’i her gün evinden alıp okula getirmeye başladı. Tek öğrencisine her gün eğitim veren öğretmenin bugün karne heyecanı vardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte tüm öğrenciler sevinçle yarı yıl notlarına kavuşurken Hasret bu heyecanı öğretmeniyle yaşadı.

Küçük Hasret önce kitap okudu sonra karnesine kavuştu.

Sabah okuluna gelen Hasret, kitap okuma etkinliğinden sonra karnesini öğretmeni Şahin Aydın’ın elinden aldı. Öğretmen Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu’nun karne hediyesi olarak gönderdiği sırt çantasını da Hasret’e teslim etti. Derslerinde oldukça başarılı olan Hasret’in hayaliyse doktor olmak. Okulun tek öğrencisi olduğu için de kendini şanslı hissediyor ve öğretmeninin verdiği ödevleri yapacağını söylese de bol bol eğlenmeyi ihmal etmeyecek.

Öğretmenin anlatımına göre Hasret’in tüm dersleri çok iyi ama Türkçe ve İngilizce için biraz daha çalışması gerekiyor.

Öğretmen Aydın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tek öğrenci için dahi olsa okulu açmasının eğitime verilen önemi gösterdiğini söyledi. “Hasret için eğitim öğretime aralıksız devam ettik” diyen öğretmen müfredatta ne varsa harfiyen uyguladıklarını anlattı. Hasret’in tek öğrenci olmasının onunla birebir ilgilenme olanağı yarattığını söyleyen öğretmen küçük kızın şanslı olduğunu söyledi. İkinci dönem de eğitime devam edecek olan öğretmen her gün küçük kızı evinden alıp okul sonrası da evine bırakmaya devam edeceğini belirtti.

Çok acı: Ortaokul öğrencisi iki kız çocuğu metruk evde ipte asılı bulunduÇok acı: Ortaokul öğrencisi iki kız çocuğu metruk evde ipte asılı bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.