Tekirdağ’da hapisten çıkan amca, 15 yaşındaki yeğenini katil yaptı, 18 yaşında bir genç öldü

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 15 yaşındaki E. G., sokak ortasında 18 yaşındaki Emirhan Gözlek'i tabanca ile vurarak öldürdü. EG'yi cinayete, cinayet işlenirken de yanında olan amcası teşvik etmiş, 'Karım beni Emirhan'la aldatıyor' demiş.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 15 yaşındaki E. G., sokak ortasında 18 yaşındaki Emirhan Gözlek'i tabanca ile vurarak öldürdü.

Adalet Bakanlığı’nın 2023 istatistiklerinde suça sürüklenen çocuklarla ilgili korkutucu sonuçlar ortaya çıktı. Verilere göre 2023 yılında cumhuriyet başsavcılıklarına gelen soruşturma evraklarında yer alan suça sürüklenen  çocuk sayısı 452 bin 70 kişi olarak yer aldı.

Bu tablonun vahameti Türkiye nüfusundaki çocuk sayısına bakıldığında daha ürkütücü bir boyut kazanıyor. Türkiye nüfusunun 22 milyon 578 bin 378’ini çocuklar oluşturuyor. Bu veriyle Adalet Bakanlığı’nın verisini kıyasladığımızda Türkiye’deki her 50 çocuktan biri suça sürüklenen çocuklarla ilgili açılan dosyada yer almış oldu.

Tekirdağ’da dün yaşananlar da bu vahim tablonun nasıl ortaya çıktığını gösteren nitelikteydi. Cezaevinden izinli çıkan T.D. 15 yaşındaki yeğeni E.G’ye eşinin kendisini 18 yaşındaki Emirhan Gözlek ile aldattığını anlattı. Önceki gece de Hıdırağa Mahallesi 5’inci Sokak’ta T.D. yeğeni E. G. ile gezerken sokakta Emirhan Gözlek ile karşılaştı.

Vahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlamaVahim tablo: Suça sürüklenen çocuk sayısında büyük patlama

Henüz 15 yaşında olan E.G. üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp Gözlek’e ateş açtı. Vücuduna aldığı iki kurşunla ağır yaralanan Gözlek kanlar içinde yere yığıldı. T.D. ile E.G. olay yerinden kaçtı.

Ağır yaralanan Gözlek kaldırıldığı Çorlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Polis T.D. ve E.G.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri E.G.’yi saklandığı adreste olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ve 41 mermiyle yakaladı. Kaçan T.D.’nin yakalanmasına çalışılıyor.

'Umrumda değil' isimli çete köyleri yaktı: 16'sı çocuk 26 ölü‘Umrumda değil’ isimli çete köyleri yaktı: 16’sı çocuk 26 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.