Teleferik kazasında ölen Gümüş’ün ailesi şikayetini geri çekti

Antalya'daki teleferik kazasında Memiş Enes Gümüş öldü. Ailesi CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkındaki şikayetini geri çekti.

Gündem 7 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Teleferik kazasından bir görüntü.

12 Nisan akşam saatlerinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe’ye yolcu taşıyan turistik amaçlı teleferiğin 5 No’lu direği yıkılıp kabinlerden birinin üstüne düştü. Kabindeki Memiş Enes Gümüş ölmüş, ikisi çocuk yedi kişi yaralanmıştı. Memiş Enes Gümüş 54 yaşında bir avukattı ve teleferiğe eşi ve iki oğluyla binmişti. Onlar yaralı kurtuldu.

Kaza soruşturmasında aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de olduğu beş kişi tutuklandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırlayıp 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Mesut Kocagöz hakkında Memiş Enes Gümüş’ün ailesi şikayetçi olmuştu. Ancak aile şikayetini geri çekti.

İddianamede Kocagöz’ün 28 Kasım 2023’te teleferik istasyonunu işleten ANET AŞ’te genel müdür olarak görev yaptığı, ancak Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre bu yetkisinin 19 Şubat 2024’te son bulduğu belirtildi. “Her ne kadar görev yaptığı süre içinde teleferikle ilgili işlem ve bakımların yapılması amacıyla ANET AŞ Genel Müdür Yardımcısı A.B.S’ye imza yetkisi vermiş ise de yetki devri yapılan işlemlerin sorumluluğu ortadan kalkmamıştır” dendi.

İddianamede Kocagöz’le birlikte genel müdür yardımcısı A.B.S, E.K.B, S.T, O.E, S.Y, S.K’nın “asli kusurlu” olduğu, diğer şüpheliler O.K, K.K, H.A, Ö.E. ve A.A’nın ise “tali kusurlu” oldukları belirtildi. Şüphelilerin iddianamede yer alan ifadelerinde teleferikte meydana gelen kazada sorumlulukları olmadığını savunarak atılı suçlamaları kabul etmediğin dile getirdi. İddianamede şüphelilerin “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Teleferik kazasında iddianame tamam: 12 kişiye 27’şer yıla varan hapis istemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.