Bu ay 23 kadını erkekler öldürdü, diğer 23 kadının ölümü de şüpheli

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 Temmuz ayı raporuna göre bir ay içerisinde 23 kadın cinayeti işlendi.

Gündem 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kadın cinayetlerine karşı eylem.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 Temmuz ayı raporunu yayımladı.

Raporda, temmuz ayında 23 kadın cinayeti ve 23 şüpheli kadın ölümünün gerçekleştiği ifade edildi.

23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi üzerine katledildi.

Raporda şu tespitlere yer verildi:

Bu ay 23 kadın cinayeti işlenmiş, 23 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i annelerinin boşanmak istemesi bahanesiyle öldürüldü.

18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur.

Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Antalya'da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdüAntalya’da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.