Timur Cihantimur cezaevindeki telefon hakkını tek bir kişi için kullanmış

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra annesi Eylem Tok Tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur cezaevindeki telefon hakkını sadece bir kişi için kullandı.

Gündem 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

17 yaşındaki Timur Cihantimur 1 Mart gecesi kullandığı ehliyetsiz araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına neden oldu. Anne Eylem Tok olayı duyar duymaz ABD vatandaşı olan oğlu Timur Cihantimur’u aynı gece önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçırdı.

Türkiye tarafından haklarında kırmızı bülten çıkarılan ve 106 gün sonra Boston’da yakalanarak cezaevine gönderilen anne oğul hakkında yeni ayrıntılar çıkmaya devam ediyor.

Cezaevindeki kötü koşullar gerekçe gösterilerek Timur Cihantimur’un iki kez yeri değiştirilmişti. Avukatları müvekkillerinin psikolojik durumunun iyi olmadığını öne sürerek tahliyesini talep etmişti.

Takvim’in haberine göre Timur Cihantimur’un cezaevindeki telefon hakkını sadece İstanbul’daki sevgilisi için kullandığı ortaya çıktı.

Babası Bülent Cihantimur’la ise iletişim kurmadığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralandı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur’u olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edildi.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edildi. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenildi.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarıldı. Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran’da ABD’de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı verdi.

Timur Cihantimur, serbest kalmak için 2,2 milyon dolar kefalet vaat ettiTimur Cihantimur, serbest kalmak için 2,2 milyon dolar kefalet vaat etti

Timur Cihantimur cezaevinde saldırıya uğradıTimur Cihantimur cezaevinde saldırıya uğradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.