Tıraş ücretini beğenmeyince kurşun yağdırdı: ‘100 lira için vurulacaktık’

Beyoğlu’nda saç tıraşı parasını yüksek bulan müşteri iş yerine kurşun yağdırdı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından berber Hikmet Zengin "100 lira için vurulacaktık" dedi.

Gündem 24 Nisan 2024
Saldırganın kurşun yağdırdığı anlar an be an kaydedildi.

Hayrete düşüren olay 5 Nisan cuma günü Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi İplikçi Fırın Caddesi’nde yaşandı. Mustafa D. tıraş olmak için berbere gitti. Saç-sakal tıraşı olduktan sonra ücreti sordu. Berber Hikmet Zengin 150 lira olduğunu söyleyince de indirim istedi. Bunun üzerine berber “120 lira olur” dedi. Müşteri Mustafa D. de cebinden çıkardığı 100 lirayı verdi. Bunun üzerine berberle müşteri arasında tartışma çıktı.

'Yan baktın' kavgasında sırtından bıçaklandı‘Yan baktın’ kavgasında sırtından bıçaklandı

Tartışmasının büyümesiyle dükkanın önüne çıkan ikili arasında arbede yaşandı. Mustafa D. berber dükkanından ayrılarak uzaklaştıktan bir süre sonra geri döndü ve dükkâna kurşun yağdırdı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken saldırgan kaçtı. Olay yerine gelen polis çevrede yaptığı araştırmada güvenlik kamera kayıtlarından şüpheliyi tespit etti. Mustafa D. İstiklal Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında olayda kullandığı silah da ele geçirildi. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Berbere yapılan silahlı saldırı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde berberle müşteri tartıştıktan sonra dışarı çıkıyorlar. Müşteri daha sonra silahını alarak iş yerine ateş açıyor.

Berber Hikmet Zengin olaydan sonra “Mustafa geldi. Saç sakal tıraşı oldu. Daha sonra tıraş ne kadar diye sordu. 150 lira deyince indirim istedi ben de 120 lira olur dedim. Bana cebinden 100 lira para çıkardı. ’20 lirayı da iki saat sonra veririm’ dedi. Ben de ‘İki saat sonra paranın tamamını verirsin’ dedim. Aramızda tartışma yaşandı. Gitti, silah aldı geldi. Havaya ateş etti. Beni tehdit etti. ‘Seni vururum, öldürürüm’ dedi. Yani 100 lira için vurulacaktık, başka bir şey yok” dedi.

Alacak kavgasında sopa ile dövülerek öldürüldüAlacak kavgasında sopa ile dövülerek öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.