TRT muhabiri Elif Akkuş tutuklandı

25 yıl TRT çalışanı, bir süre önce gerekçesiz şekilde üç aylığına görevden uzaklaştırılan Elif Akkuş sedyeyle çıkarıldığı Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. 10Haber Elif Akkuş'un 'Yıldız İstihbarat’ adlı bir sosyal medya hesabına bilgi aktarmakla şuçlandığı bilgisine ulaşmıştı.

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

TRT’nin gerekçe açıklamadan işten uzaklaştırdığı 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak”, “tehdit”, “şantaj” ve “iftira” suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Elif Akkuş, 25 yıldır çalıştığı TRT’den üç aylığına sebebi açıklanmadan uzaklaştırılmıştı.

TRT’ye karşı hukuki mücadele verirken hakkında yakalama kararı çıkarılan Akkuş, 16 Ekim’de gözaltına alınmıştı.

Sağlık sorunları nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırılan Akkuş hakkında gözaltı kararı kaldırılırken, savcının talebiyle hastane sabah saatlerinde Akkuş’u taburcu etti. Polis gözetiminde avukatları Hüseyin Ersöz ve Nazlı Çubuklu ile adliyeye gelen Akkuş sorguya alındı.

Sorgudan sonra savcı Akkuş’u tutuklama talebiyle sulh cezaya sevk etti.

Akkuş Sulh Ceza Hakimliği önünde beklerken bir kez daha fenalaştı, avukatları 112’yi arayıp ambulans istedi. Gelen doktorlar tansiyonunun 17/10 olduğunu söyleyip Akkuş’u gözetim altına almak istedi. Avukatlar durumu anlatıp izin istemek için hakimle görüşmek istediyse de hakim görüşmeyi kabul etmedi.

Sedye ile girdiği duruşmada Elif Akkuş hakkında “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak”, “şantaj” ve “iftira” suçlarından tutuklama kararı verildi.

Akkuş hakkındaki gözaltı ve yakalama kararının gerekçesi anonim bir X (eski adıyla Twitter) hesabından TRT’de nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin yapılan paylaşımların “bilgi kaynağı” olduğu iddiasıydı.

10Haber Elif Akkuş’un ‘Yıldız İstihbarat’ adlı bir sosyal medya hesabına bilgi aktarmakla şuçlandığını ortaya çıkarmıştı.

Elif Akkuş kimdir?

Elif Akkuş 1996 yılında TRT’de çalışmaya başladı. Başta Irak, Suriye ve Libya olmak üzere birçok kriz ve savaş bölgesinde gelişmeleri takip eden Akkuş, 2023 yılının mayıs ayında gerekçe gösterilmeden 3 aylığına görevden uzaklaştırıldı. Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili Akkuş’un açığa alınma yazısında hiçbir gerekçeye yer verilmediğini söyledi. Ersöz, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını duyurdu. Temmuz ayında süre doldu ancak Akkuş, TRT binasından içeri alınmadı.

TRT muhabirinin gözaltına alınmasının altından 'Yıldız İstihbarat' çıktıTRT muhabirinin gözaltına alınmasının altından ‘Yıldız İstihbarat’ çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.