Türk donanması ABD uçak gemisinin etrafında atışlı tatbikata başlıyor

İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle Doğu Akdeniz'de iki Amerikan uçak gemisi ve eşlikçi savaş gemileri var. Bugün Türkiye tam da o gemilerin olduğu bölgede gerçek mermi kullanacağı atışlı tatbikata başlıyor.

Gündem 16 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türk Deniz Kuvvetleri 16-20 Ekim arasında Doğu Akdeniz’de fiili atış eğitimi düzenleyeceğini duyurdu. 13 Ekim’de Antalya İstasyonu’ndan yayınlanan denizcilik bildiriminde (Navtex) “Atış eğitimi, 16-20 Ekim 2023 saat 0600Z-1500Z arasında aşağıdaki sahada yapılacaktır” mesajı yer aldı. Atış eğitiminin yapılacağı sahanın koordinatları KKTC’nin Güzelyurt ilçesi açıklarını kapsıyor.

Deniz Kuvvetleri tatbikat bölgesinde bir ABD uçak gemisi var. ABD uçak gemisi USS Gerald R.Ford dört muhriple bir kruvazörle İsrail’e destek için Doğu Akdeniz’e gönderilmişti. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) USS Eisenhower uçak gemisinin de aynı bölgeye gönderildiğini duyurdu.

Tayyip Erdoğan 4 gündür ABD’ye sert çıkıyorTayyip Erdoğan 4 gündür ABD’ye sert çıkıyor

Tatbikat rutin ama iptal edilmemesi mesaj

10Haber’in edindiği bilgilere göre Deniz Kuvvetleri’nin tatbikatı rutin bir faaliyet. Ancak Doğu Akdeniz’deki gerilime rağmen tatbikatın iptal edilmemesi verilen bir mesaj olarak görülüyor. 23-27 Ekim tarihleri arasında ise Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her yıl birlikte icra ettiği “Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı” başlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı 6’ncı Deniz Hava Savunma Tabur Komutanlığı’nın yaptığı “Hava Savunma ve Suüstü Atışları” eğitimi görüntülerini de paylaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.