Türkiye’yi sarsan taksici cinayeti… Şoförün eşinin sözleri yürekleri burktu: Bugünü nasıl unutacağım?

Çarşamba akşamı İzmir’de acımasız bir katil tarafından öldürülen taksici Oğuz Erge’nin depremzedeleri ücretsiz taşıdığı ortaya çıktı. Eşi “Bugünü nasıl unutacağım?” diye feryat etti. Cenazeye İzmir'de 250 araçlık taksi konvoyu eşlik etti.

Gündem 2 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Oğuz Erge'nin eşi Nevra Erge ayakta güçlükle durdu

44 yaşındaki Oğuz Erge İzmir’de taksicilik yapıyordu. 15 yaşında bir kızı ve 22 yaşında bir oğlu vardı. Nevra Erge ile evli olan taksi şoförü beş yıl önce kardeşini kaybetmişti. Oğuz Erge’nin annesi Lütfiye Erge 27 yaşında kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman oğlu Muhammet Erge’nin ardından bu kez de büyük oğlunun acısını yaşıyor.

Oğuz Erge’nin annesi Lütfiye Erge

İzmir’de dün bir takside ‘iyiliğe’ kurşun sıkıldı. Oğuz Erge önceki günlerde yaptığı gibi gece 03.00 sıralarında taksiyi diğer şoför arkadaşından teslim aldı. Hava soğuk, taksi de arızalıydı. Erge o gece çalışmayacak, sabah da taksiyi sanayiye götürecekti. Önce şoför arkadaşını eve bıraktı, ardından kendisi de eve gitmek için yola koyuldu. Gaziemir ilçesinde 03.30 sıralarında sokakta 19 yaşındaki Delil Aysal’ı gördü ve hem aracın kamerasına ve hem de vicdanı olan herkesin aklına kaydolan şu sözleri söyledi: “Soğuk hava alayım dedim. İnsanları yolda bırakmak olmaz.”

Oğuz Erge’nin sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafları…

Erge sözlerinin devamında ise kapüşon ve cerrahi maske takan Delil Aysal’a “Sen o maskeyi takarsan kimse durmaz abi” dedi. Katil Aysal ise “Hastayım ondan takıyorum abi” diye yanıt verdi. Oğuz Erge’nin dakikalar sonra yaşanacaklardan habersizce “Ben alırım niye almayacağım. İnsanı bu havada sokakta mı bırakalım dışarısı buz gibi” dediği duyuldu.

'Bazı insanlara güvenmeyeceksin' deyip taksiciyi öldürdü‘Bazı insanlara güvenmeyeceksin’ deyip taksiciyi öldürdü

Şoför Erge ne kadar ‘iyilik’ ile özdeşleşen cümleler kurduysa katil Delil Aysal o kadar ‘kötülüğün’ sesi oldu. Türkiye’yi sarsan cinayet için ifadesinde “Araçtayken bir anda gasp fikri aklıma geldi ve eylemi gerçekleştirdim” dedi. Mahkemede de aynı sözleri tekrarlayıp, cezasını hafifletmesini umarak “pişmanım” diye ekledi.

Katil Delil Aysal’ın gözaltına alındığı ana dair görüntü.

Aysal önce yanlış adresleri dolaştırdı, en sonunda istediği yere geldiğini söyleyerek aracı durdurdu. “Borcumuz ne kadar” diyen saldırgan, “221 lira kardeş” diyen sürücüye, cebinden para çıkarır gibi yaparak yanındaki tabancayla 3 el art arda sırtından ateş etti. Oğuz Erge saldırı sonrası yan koltuğa devrilip acı çekerken, araçtan inen saldırgan ön yolcu kapısını açarak aracın içerisine girip yaklaşık 10 dakika boyunca bir şeyler aradı. Erge’nin cebini karıştırdı, kulaklık ve cep telefonunu gasp edip, boş kovanları aldı.

Araç içi kamerasına yansıyan görüntülerin bir kısmında “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” dediği duyulan saldırgan, bir ara yaralı taksi şoförüne de tokat atıp daha sonra aracın dışında dakikalarca bekledi, ardından olay yerinden ayrıldı. Yaralı Erge taksinin içinde dakikalarca acı çekti.

Oğuz Erge’nin 15 yaşındaki kızıyla fotoğrafı

Katil Erge’nin kızını aramış

Erge’nin komşusu Aslan Kocalar, katilin olay yerinden ayrıldıktan sonra Erge’nin 15 yaşındaki kızını aradığını ve “Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara” dediğini anlattı.

Bu sırada olay yerinin yakınındakiler duydukları sesler üzerine polise haber verdi. Oraya ambulans ve polis geldi. Erge kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Katil Delil Aysal ise 70 güvenlik kamerasında 110 saatlik görüntünün incelenmesi üzerine cinayeti işlediği silahla birlikte saklandığı evde yakalanıp gözaltına alındı. İfade verdikten sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Erge’nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze çok sayıda taksinin oluşturduğu konvoyla Erge’nin annesinin yaşadığı Buca ilçesi Göksu Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alındıktan sonra defnedilmek üzere memleketi Aydın’ın Söke ilçesine uğurlandı.

Eşi Nevra Erge: Bugünü nasıl unutacağım

İzmir Adli Tıp Kurumu önüne gelen eşi Nevra Erge burada güçlükle ayakta durabildi. Kaldırıma çöken Erge gözyaşları içinde “Ben bugünü nasıl unutacağım” diye isyan etti.

Oğuz Erge’nin eşi Nevra Erge, Adli Tıp Kurumu önünde güçlükle ayakta durdu.

Lakabı ‘Deli Oğuz’muş

Erge’nin bir çocukluk arkadaşı ise öldürülen taksiciyi “Oğuz ölmedi, katledildi. Yarın bir gün katilin çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. En fazla 5 yıla çıkar diye düşünüyoruz. Annesinin durumu da çok kötü. Beş yıl arayla iki evladını kaybetti. Çok neşeli bir insandı, arkadaşlar arasında lakabı ‘deli Oğuz’du” diye anlattı.

Erge’nin kullandığı taksinin sahibi Murat Akbaba, “Taksiyi saat 03.00’da Oğuz’a teslim ettim. Saat 04.00’te gelen telefonla acı olayı öğrendim. Üzücü bir durum. Diyecek bir şey yok. Konuşmaları duyuluyor. ‘Zaten ben de şimdi aracı yeni aldım. Yarın sanayiye götüreceğim’ diyor. Araçta hasar vardı. Boya kaporta olacaktı. Tamamıyla iyi niyetli, güzel bir insandı. Allah rahmet etsin” dedi.

Kardeşi: Söyleyecek söz bulamıyorum

Kardeşi Oğuz Erge gibi taksicilik yapan Mehmet Ali Erge de “Kardeşim iyi bir insandı. Ben de taksicilik yapıyorum. Kardeşim depremzedeleri ücretsiz taşırdı. Ben de taşıdım. Taksiciler olarak bu anlamda duyarlı insanlarız. Çok üzgünüm. Söyleyecek söz bulamıyorum” diye konuştu.

Erge’nin 20 yıllık mesai arkadaşı olduğunu söyleyen Oktar Karakoç ise güzel bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirdi.

‘Depremzedeleri ücretsiz taşıdı’

Erge’nin arkadaşlarından İZOTAŞ Taksi Kooperatifi Durağı Görevlisi Mustafa Demiral “Belli bir süre burada çalıştı. İnsanlık olarak iyi bir arkadaşımızdı. Kimseye zararı dokunmazdı. Bir süre sonra havalimanı taksiye geçti. İki çocuğu vardı” dedi.

Demiral “Deprem zamanında taksisinde çalıştığı kişiyle abi kardeş gibiydi. Onunla samimi olduğu için mal sahibi karışmazdı. Deprem zamanı tüm taksiler elinden geleni yaptı. Durak olarak kimseyi mağdur etmedik. Oğuz arkadaşımız da depremzedelere ücretsiz hizmet verdi” ifadesini kullandı.

Erge’nin bir müşterisi ise “Taksici Oğuz Erge’yi tanırım. Kullandığımız taksi durağının en çalışkan şoförlerindendi. “Hocam derdimden sen anlarsın” der, içini dökerdi. Böyle iyi bir insanın acımasızca katledilmesi beni derinden üzdü. O kadar üzgünüm ki…” dedi.

'Bazı insanlara güvenmeyeceksin' deyip taksiciyi öldürdü‘Bazı insanlara güvenmeyeceksin’ deyip taksiciyi öldürdü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.