Tuzla’daki cinayetin altından kripto para çıktı

Tuzla'da yarısı toprağa gömülü bir ceset bulunmuş, parmak izinden kimliğine ulaşılan Muhammed B.'nin boynu kırılarak öldürüldüğü tespit edilmişti. Yakalanan şüpheliler birbirlerini suçladı, hackerlik yaptığı tespit edilen şüphelilerin cinayeti kripto para paylaşımı nedeniyle işlediği sanılıyor

Gündem 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Tuzla’da Akfırat Mahallesi’nde 23 Eylül’de saat 17.00 sıralarında polisi arayan vatandaşlar boş arazide bacakları dışarıda, vücudunun kalan kısmı toprağın altında bir ceset olduğunu ihbar etmişti. Polis olay yerine gittiğinde gömülü cesedin bir bölümünün sokak hayvanları tarafından eşelenerek çıkartıldığını tespit etmişti. Yapılan incelemede cesedin üzerinden herhangi bir kimlik çıkmamış, Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cesedin dövülerek ve boynu kırılarak öldürüldüğü anlaşılmıştı.

Parmak izinden ulaşıldı

Cinayet Büro Amirliği cesedin kimliğini araştırmaya başladı. Yapılan parmak izi incelemesinde öldürülen kişinin poliste suç kaydı olan Muhammed B. olduğu belirlendi. Polis araştırmada Muhammed B.’nin son olarak Kocaeli’de bir taksinin içinde polisin uygulamasına takıldığını, GBT sorgusunun yapıldığını belirledi. Bu ipucu kullanılarak güvenlik kameraları incelendi ve şüphelinin son gittiği ev belirlendi.

Polis şüpheliyle son olarak görüştüğünü tespit ettiği beş şüpheliyi İstanbul, Kocaeli ve Elazığ’da operasyon yapıp gözaltına aldı. Yapılan aramalarda bir tabanca ve öldürülen Muhammed B.’ye ait cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili aranan bir şüphelinin ise 10 gün önce kalp krizi geçirerek öldüğü belirlendi.

Şüpheliler Vedat T., Gürbüz A., Servet P., Serkan Ü. ve Emrullah Asayiş Şube müdürlüğünde sorgulandı. Şüphelilerin öldürülen Muhammed B.’yi tanıdıklarını, ancak öldürmediklerini söyledikleri öğrenildi. Suç kayıtları olduğu öğrenilen şüphelilerin ifadelerinde birbirlerini suçladığı belirtildi.

Sebebi kripto para

Polis soruşturması sonucunda hackerlik yaptığı tespit edilen şüphelilerin cinayeti kripto para paylaşımı nedeniyle çıkan kavga sonucu işlediğinin değerlendirildiği belirtildi. Poliste işlemi tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Batık kripto para şirketi FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried hapse giriyorBatık kripto para şirketi FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried hapse giriyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.