Son 40 yılda üç kadını öldüren adam hakime sordu: Ben kadın düşmanı mıyım?

Manisa'da beraber yaşadığı kadını öldüren Necati Akpınar'ın daha önce de iki eşini katlettiği ortaya çıktı. Hakime 'Ben kadın düşmanı mıyım?' diye soran katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gündem 29 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Alev Sevindik Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde geçen yıl 31 Aralık’ta eşiyle birlikte emniyete gidip şikayetçi oldu. Şikayet babasıyla ilgiliydi: Katildi babası.

Bu doğruydu ve cinayet perdesi aralanınca babanın iki kişinin daha katili olduğu ortaya çıktı. Üçüncü cinayeti koronavirüs affı sayesinde (ya da yüzünden, siz nasıl derseniz) işlemişti. Tek suçlu o muydu, onu da yargılama sonunda anlayacağız…

Babasının beraber yaşadığı Mutlu Menekşe’yi öldürdüğünü ve cesedini İstasyon Mahallesi’nde evinin 50 metre ilerisindeki metruk eve gömdüğünü söyledi Alev Sevindik.

Polis gidip metruk evi araştırdı ve çukurdan kadının cesedi çıktı. Mutlu Menekşe’nin başında darbe izi vardı ve cinayete kurban gittiği daha ilk incelemede anlaşıldı. Ceset kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na da gönderildi. Necati Akpınar da gözaltına alınıp tutuklandı.

Dosyasından eski suçları çıktı katil Necati Akpınar’ın: İki cinayet daha işlemiş, “koronavirüs tedbirleri kapsamında” serbest bırakılmıştı.

Bilinen ilk cinayeti 1984 yılındaydı, ilk eşi Emine Akpınar’ı bıçaklayarak öldürmüştü. İkinci cinayeti ise 2003 yılında işlemişti Necati Akpınar. Onunla da evliydi ve Fatma Akpınar’ı ütüyle yakarak katletmişti. 2020 yılında şartlı tahliye edilir edilmez Mutlu Menekşe ile beraber olmuş, şimdi onu da öldürmüştü.

Necati Akpınar’ın cinayet işlerken işkence yaptığı da otopsi raporuyla ortaya çıktı. Raporda Menekşe’nin vücudunda 2. ve 3. derece yanıklar, çeşitli morluklar, omurunda kırık, beyninde kanama ve böbrekle akciğerinde enfeksiyon tespit edildi.

Üç kadının katili Necati Akpınar’la ilgili iddianame hazırlandı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘Eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçuyla hakim karşısına çıktı Akpınar. Davanın ilk duruşması da dün yapıldı.

Duruşmaya Mutlu Menekşe’nin kızı Gaye Yıldız, eski eşi Muhterem Yıldız ve ailenin avukatı Yalçın Arcak katıldı. Necati Akpınar ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Kırıkkale’deki cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Cinayeti reddetti

Akpınar birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe’yi öldürdüğünü kabul etmedi. Mutlu Menekşe’nin hasta olduğunu, sürekli hastaneye gittiğini ileri sürdü, “Sağlık sorunları vardı. Olayın yaşandığı gün ‘Kendimi iyi hissetmiyorum’ dedi. Akşamüstü eve geldiğimde aynı bıraktığım gibi buldum. Seslendim, cevap vermedi. Yan yatırdım, yüzü morarmıştı. Kızımı çağırdım, kızım ‘Eski sabıkalısın, sana kimse inanmaz cesedi göm’ dedi. Vücudundaki yanıklar banyoda düştüğünde sıcak suyun altında olmuştu, ama morluklardan haberim yoktu. Kızım ‘Suç senin üstüne kalır’ deyince ne yapacağımı bilemedim. Daha önceden açılmış su çukuru vardı, oraya götürmeye karar verdim. Kızım da yardım etti. El arabasıyla götürdüm, çukura koyarken kafası çarptı, boynunun üstüne düştü. Çukura yatırdım, üstünü kapattım. Eve gittim, uyudum. Benim bu kadını öldürmek için bir sebebim yok” dedi.

Mutlu Menekşe’nin neden öldüğünü bilmediğini savunan Necati Akpınar Adli Tıp raporlarında yer alan ‘eziyet’ ve ‘darp’ iddiaları için de “Raporu kabul etmiyorum. Düşmüş, yaralanması bundan olabilir. 2020 yılında Covid-19’dan dolayı hapishaneden çıktım. Maddi durumum da iyi. Daha bir cezamı bitirememişken başka birini öldürmem için sebep yok” diye savundu kendisini.

‘Telefonu hep kapalıydı’

Mutlu Menekşe’nin kızı Gaye Yıldız da Necati Akpınar’dan şikayetçi olduğunu söyledi, en ağır cezayı almasını istedi. Gaye Yıldız “Annem bana birinin yanında çalışacağını, yemeklerini yapacağını söyledi. Beni de çağırdı, gitmedim. Ama annem bu adamın yanına gittikten sonra telefonu sürekli kapalıydı. Sürekli hastaydı, hastaneye gittiklerini söylüyordu ama kayıtlara göre sadece Saruhanlı Devlet Hastanesi aciline üç kez giriş yapılmış. Anneme bu sürede hiç ulaşamadım” dedi.

Ailenin Avukatı Yalçın Arcak ise Necati Akpınar’ın kendisini kurtarmaya çalıştığını savundu. Necati Akpınar’ın telefon kayıtlarını mahkemede okuyan Arcak sanığın Mutlu Menekşe’ye hakaret ettiğini, aşağılayıcı konuştuğunu anlattı.

‘Bir haftadır yatıyordu kadın’

Tanık olarak duruşmaya katılan Necati Akpınar’ın kızı Alev Sevindik babası nedeniyle tanıklık yapmaktan korktuğunu söyledi. Duruşma sırasında başka bir odada konuşan Sevindik “Gittiğimde babam ‘Ben yapmadım’ dedi. ‘Ambulansı arayalım’ dedim, ama ‘daha önce iki kadını öldürdüğüm için inanmazlar’ dedi. Daha sonra zaten babamı ihbar ettim. Kadın zaten bir haftadır yatıyordu, yanık ve morarmalardan dolayı vücudunda darp izleri vardı. ‘Bunu götüreceğiz, gömeceğiz yardım edeceksin’ dedi. Annemi öldüren kişinin yanında olmak hiç kolay değil. Yanında olmasam kardeşlerime, çocuklarıma bulaşacak. Yanına gelip gitmesem onlara sarabilir” dedi.

‘Ben kadın düşmanı mıyım?’

Davada mütalaasını veren savcı Necati Akpınar’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mütalaanın ardından son savunmasını yapan Necati Akpınar “Yanıma yüzlerce kadın geldi gitti. Niye başımı belaya sokayım? Niye öldüreyim, ben kadın düşmanı mıyım? Akıl, mantık işi değil öldürmek. Kadını öldürmek için herhangi bir sebebim yok. Benim suçum yok, beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Necati Akpınar’ın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Ve aranın ardından karar açıklandı. Necati Akpınar’a ‘kadına karşı eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ‘iyi hal’ ve ‘takdir indirimi’ de uygulanmadı.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Mutlu Menekşe’nin ailesinin avukatı Yalçın Arcak “Günışığı görmemesi için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız” dedi. Mutlu Menekşe’nin duruşma için Kars’tan gelen kızı Gaye Yıldız ise “Bugün buraya başka kadınlar ölmesin diye geldim. İnşallah bu adam gibi kızının da ceza alsın istiyorum” dedi. Mutlu Menekşe ile 10 yıl evli kalan eski kocası Muhterem Yıldız da Afyon’dan duruşma için gelmişti. Muhterem Yıldız “Kızı babasıyla bir olup Mutlu’yu öldürdü. Bu kız halen kamuda çalışıyor. Babasına yardım eden kızının da en ağır şekilde ceza almasını istiyorum” diye konuştu.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.