Ülke her gün sallanmaya başladı: Gümüşhane ve Erzincan’da deprem

Önceki gece Yalova Çınarcık’taki 4.1’lik depremin ardından dün gece de Gümüşhane 4.1, Erzincan 3.7 ile sallandı. Prof. Görür depremlerin ardından Erzincan-Bingöl fayına stres yüklemesi olabileceği uyarısı yaptı.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye dün gece de deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi.

AFAD verilerine göre Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde saat 23.23’te 4.1, saat 23.28’de ise Erzincan Merkez’de 3.7 büyüklüğünde iki deprem oldu.

Gümüşhane’deki deprem zeminden 15.68 kilometre derinlikte meydana geldi ve Giresun, Bayburt ile Trabzon’dan da hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

‘Depremler küçük ama…’

Prof. Dr. Naci Görür Gümüşhane ve Erzincan’da yaşanan depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür “Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir” dedi.

Görür’ün açıklaması şöyle:

“Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece, öbürü bu akşam oldu. Dün olan Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle” dedi.

İstanbul’da bir bina boşaltıldı: Patlama oldu sandık

Öte yandan Yalova’da önceki gün meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremin ardından İstanbul Güngören’deki bir binanın balkon tavanında çökme meydana geldi. İncelemenin ardından binanın boşaltılmasına karar verilirken bina sakinleri ne yapacağını bilemeden sokakta kaldı.

Binanın altında bulunan dükkan mühürlenirken bina sakinlerine evlerini boşaltmaları için süre verildi. Bina sakinleri depremden önce de küçük hasarlar olduğunu, kolonlarda küçük çatlaklar gördüklerini ve sürekli tavandan su akma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Bina sakini Kahraman Hama Elhacı “Evdeydim ve biraz hissettim. Belediyeyi aradık. Geldiler, baktılar. Bizden evimizi boşaltmamız için imza aldılar. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bina 57 senelik. Eski bina olduğu için deprem öncesinde yapılması gerekiyordu ama kimse yapmadı. Dün saat 02:00 civarında geldiler. Hemen çıkacaksınız dediler. Dediğim gibi nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Belediye sesimizi duysun. Balkona çıktık. Gördük, kötü durumdaydı. İlk sesi duyduğumuzda acaba patlama mı oldu dedik. Komşu anlattı. Biz de gittik baktık. Sonra hemen boşalttık” dedi.

Marmara’yı inceleyen profesör uyardı: ‘Büyük deprem beklenen faya yakın’Marmara’yı inceleyen profesör uyardı: ‘Büyük deprem beklenen faya yakın’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.