Ülkenin bir yanında termometreler zorlanacak, diğer yanında sağanak bastıracak

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre ülkenin bir kısmında sıcaklık mevsim normallerinin üstüne çıkacak ancak bir bölümünde yağışlı hava hakim olacak. Marmara ve Karadeniz bölgelerinde dört gün boyunca güneş yüzünü hiç esirgemeyecek.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) hava durumu raporuna göre ülkenin batısında güneş varken doğusunda yağmur yağacak. Sıcaklıklar ise düşmeyecek hatta bazı bölgelerde mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Bugün ülkenin genelinde en düşük hava sıcaklığı 26 derece, ama sıcaklarıyla ünlü Adana’da termometre 43 dereceyi gösterecek. Yağmur beklenen illerse şöyle: Edirne, Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Isparta, Karabük, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Erzurum, Artvin, Ardahan, Afyonkarahisar, Bilecik.

MGM’nin 6 Haziran hava durumu tahmini.

7 Haziran Cuma günü MGM’nin raporuna göre Marmara Bölgesi’nde güneşli hava hakim olacak ama İç Anadolu’nun tamamı ve Ege Bölgesi’nde yağış var. Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır’da da yağmur bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeyse hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

MGM’nin 7 Haziran hava durumu tahmini.

8 Haziran Cumartesi günü İç Anadolu, Doğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Bitlis’te gök gürültülü yağışlı hava hakim olacak. Marmara ve Karadeniz bölgelerindeyse sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek.

MGM’nin 8 Haziran hava durumu tahmini.

9 Haziran Pazar günü yine İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’da güneş yüzünü gösterecek ama bu kez Ege Bölgesi’nde sıcaklık mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıkları mevsim normallerini aşacak. Karadeniz Bölgesi’ndeyse Artvin hariç güneşli hava hakim olacak.

MGM’nin 9 Haziran hava durumu tahmini.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.