Üst üste heyelanlar köyü ikiye böldü

Niksar'da dört gün arayla yaşanan heyelanlar Günebakan köyünü ikiye böldü. Köylüler köyün batısından doğusuna patikalardan ulaşabiliyor.

Çevre 5 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Tokat’ın Niksar ilçesindeki Günebakan köyü dört gün öncesine kadar 900 nüfuslu, 350 haneli büyükçe bir köydü. Ama şimdi farklı: Dört gün arayla iki heyelan yaşandı köyde ve köy ikiye ayrıldı ve köyün batısı ile doğusu arasında ulaşımı sağlayan yol evlerle birlikte üç metre güneye kaydı.

Yaşanan toprak kaymasının ardından 39 ev ve köy camisi boşaltıldı. Evlerden dördü ve boşaltılan cami cumartesi günü yıkıldı.

Köy heyelanlar sonrası ikiye bölündü.

Bunlarla birlikte köyün batı kısmına ulaşım yolun çökmesiyle tamamen durdu. Köylüler artık o bölüme patikaları ve tarlaları kullanarak ulaşıyor. Heyelanın yaşandığı ilk gün köyün batı kısmındaki elektrik kesintisi için de geçici jeneratör kuruldu.

Köylüler günlerdir zor durumda.

Köyün muhtarı Şevket Cebecioğulları “Köyümüz toplam 350 hane. 900 nüfusumuz var. Tahmini yarısı o tarafta, yarısı bu tarafta. 100 haneye yakını karşı mahallede kaldı. Heyelan nedeniyle yaya olarak dahi ulaşım sağlanamıyor. Elektrik hattımız kesildi. İçme suyu şebekesinde kesilme oldu. Elektrik için jeneratör getirildi. Şu an geçici olarak elektrik verdiler” dedi. Yeni hattın kurulması için çalışmalara başlandığını aktaran Şevket Cebecioğulları sorunun çözülmeye çalışıldığını söyledi. Köylülerse karşı tarafa gidemedikleri için zor durumda olduklarını söylüyor.

Üç gündür süren heyelanlar Niksar'da hasara neden olduÜç gündür süren heyelanlar Niksar’da hasara neden oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.