Erdoğan’ın kendisi Tokat ve Çorum’da, aklı İstanbul’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Tokat ve Çorum mitinginde yaptığı konuşmada İstanbul ve Ankara'daki Tokatlı seçmenlerden oy istedi. Erdoğan "İstanbul'daki tüm tanıdıklarınızı aramanızı istiyorum" dedi.

Siyaset 25 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim mitinglerine Tokat ve Çorum’da devam etti. Erdoğan Tokat ve Çorum’da İstanbul ve Ankara için partisine oy istedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilk durağı Tokat olan Erdoğan “Muhalefeti sert sözlerle eleştirerek “Sırf üç beş belediye fazla almak uğruna DEM ile girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz. DEM Parti Kandil’deki terör baronları tarafından yönetilmekte. Uygulama İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de ortaya çıkıyor” dedi. ‘Türkiye’nin gücünü hazmedemeyenler pusuda bekliyor’ diyen Erdoğan ” Daha büyük hedeflere gözümüzü dikmişken birileri tökezlememizi bekliyor. Akıl ve vicdan sahibi herkes biliyor ki mesele Erdoğan değil, AK Parti değil, Cumhur ittifakı değil, doğrudan Türkiye’dir” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Tokat’la birlikte Türkiye haritasının tamamını cumhur ittifakının renkleri ile boyamaya var mıyız? İşte 900 yıllık adımda 900 yıllık tarihini görebileceğiniz Tokat budur. 31 Mart’ta milli irade bayramını kutlayacağız. Son 30 yılının her günü ülkesine hizmetle geçmiş kardeşiniz olarak en çok hayıflandığım şey ülkemizdeki muhalefetin halidir. Türkiye maalesef ne iktidar hazırlığı olan ne de denetleme görevi yapabilen muhalefete sahip değildir. Karşımızda hep vesayeti buldu ki, darbe teşebbüsleri ile karşılaştık. CHP zihniyeti yerini hep darbe safında belirlediği için muhalefet tarafı boş kaldı. Kendi politikalarımızın yanlışlarını kendimiz belirleyip düzeltme yoluna gittik. Muhalefet bugünkü halini görüyorsunuz. Acınacak halleri var. Birbirlerini yemekten küresel düşüş ve yükselişlere bakacak hali var. Adayını takdim ediyor aday ortada yok. İstanbul’da Tokat nüfusu yüksek. Tüm hemşerilerinizi sizden aramanızı rica ediyorum. İstanbullu da Murat kardeşimizi Tokatlılar seçtirerek İstanbul’u zulümden kurtaracağız. Ankara’daki Tokatlı kardeşlerimizi de aramanızı rica ediyorum. Orada da Turgut Altınok kardeşimizi kazandıracağız.

‘Emeklilerin sıkıntılarının farkındayız’

Konuşmasında emeklilere de değinen Erdoğan şunları söyledi:

“Emeklilerin yaşadığı sıkıntının farkındayız. Bir defaya mahsus beş bin lira ödenmesinden yüzde 50 maaş zammına, banka promosyonuna kadar elimizden geleni yapıyoruz. Kamu bankalarımız maaş tutarına göre promosyonu 8-12 bin liraya yükseltti. İkramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırıyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünü yukarı çıkaracağımıza inanıyoruz. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım.”

İkinci durak Çorum

Tokat mitinginin ardından Çorum’da miting düzenleyen Erdoğan yine İstanbul ve Ankara için oy istedi.

Erdoğan’ın Çorum mitingi konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Çorum’un elde ettiği başarılarda belediyelerimizin çalışmalarının da önemli payı var. Çorum’un başarı hikayesini hep beraber yazdık. Önünüzü açtık, işinizi kolaylaştırdık. 31 Mart’ta bu birlikteliğimizi daha da perçinleştireceğiz. Çorum’un yeni başarılara imza atması için ne gerekiyorsa yapacağız tabii bunun için 31 Mart imtihanını vermemiz gerekiyor. 31 Mart’ta yine Çorum’un destan yazacağından şüphe duymuyorum, geleneği bozmayacağız.

Karşımdaki meydanda 31 Mart zaferinin ayak seslerini duyuyorum. Öyle ses verin ki yankısı ta Ankara’ya ulaşsın. Seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

İşte demokrasinin kalesi Çorum budur. Benim yol ve dava arkadaşım Çorum işte budur. Çorum’u rekor oyla kazanmak yetmez, Ankara ve İstanbul’daki hemşerilerimizi aramaya var mıyız? Nazımızın geçtiği ne kadar tanıdık varsa bir şekilde ulaşacağız. Onları AK Parti ve Cumhur İttifakı adayına oy vermeleri için ikna edeceğiz.

Bir zamanlar yanımızda olup da beklentileri karşılanmayınca başka taraflara dümen kıranlara karşı da uyaracağız.

Milletimizin birliğini hedef alan çevreler Maraş’ta Çorum’da Sivas’ta provokasyonlar denedi. Aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Sosyal barışımızı bozmaya yeltendiler. Bir kısmında başarılı da oldular. Gezi hadisesinde sokaklarımızın ateşe verilmesinden FETÖ’cülerin 15 temmuz ihanetine kadar bu saldırıların arkası kesilmedi. Tüm saldırıları püskürttük, vatanımızı bölme planlarını sildik attık. Teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Şu anda terör örgütleri kaçacak delik arıyor.”

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'misafir' göndermesiİmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘misafir’ göndermesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.