Üvey kızını ararken tecavüz görüntüleri ortaya çıkmıştı: Üvey baba tutuklandı, anne serbest

Muğla'da üvey kızlarına ve onların bir arkadaşına tecavüz ettiği ortaya çıkan Selahattin Yalnız tutuklandı. Her şeyden haberi olduğu iddia edilen anne Fitnat Ertekin ise adli kontrolle serbest bırakıldı ama savcılık itiraz etti.

Gündem 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Müge Anlı.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşayan kadın ortadan kayboldu. Kadınlardan biri olan Figen Tülay Bayındır’ın annesi Fitnat Ertekin ve onun ikinci eşi Selahattin Yalnız, Müge Anlı’nın programına konuk oldu kızlarını aradıklarını söyledi. Kızlardan diğer Bahar Demir’di ve o da Figen Tülay Bayındır’ın arkadaşıydı. Bu kızların önce kardeş olduğu zannedildi ama aslında kızlar arkadaştı yalnızca Figen Tülay Bayındır’ın Gizem adında engelli bir ablası vardı. Gizem kaçmamıştı. O annesi ve üvey babasıyla aynı evde yaşıyordu.

Çift kızları aradıklarını söyledikten 14 gün sonra bulundu. Onlar kaybolmamıştı, kaçmıştı. Anlattıklarına göre Selahattin Yalnız onlara 10 yıldır tecavüz ediyordu. Bunlar canlı yayında anlatılırken Fitnat Ertekin ve Selahattin Yalnız Muğla’da yan yanaydı. Selahattin Yalnız suçlamaları reddetti ama Müge Anlı elinde görüntüler olduğunu söyledi. Selahattin Yalnız’ın buna verdiği cevap “İlaçla uyuttular beni” oldu. Müge Anlı görüntülerde öyle anlaşılmadığını söylese de adam ısrarcıydı ve kızlar da suçlamalarından geri adım atmadı.

Kızlar “14 yaşından beri bu adam bize tecavüz ediyor. Bize satırla saldırıyordu, bizi dövüyordu. Bize “Sizin derinizi yüzerim, dördünüz de benim karım olacaksınız’ diyordu. Bunlar annemin gözünün önünde yapılıyordu. Sen de korkundan susuyordun. Ondan korkma” dedi.

Annesinin de her şeyin farkında olduğunu ama korktuğu için suçladığını söyledi Figen Tülay Bayındır. Onun anlattığına göre öz babasının ilk evliliğinden yedi abisi vardı. Hatta bunların içinde polis ve savcı da vardı ama kendisini kardeş olarak görmüyorlardı.

Canlı yayın ihbar kabul edildi ve Selahattin Yalnız gözaltına alındı. Bu sırada olayı mahalledekiler de duyunca linç tehlikesi doğdu, kalabalık evin önünde toplandı ve Selahattin Yalnız hızla emniyete götürüldü. Fitnat Ertekin ve kızı Gizem gözaltı sırasında ağladı. Daha sonra anne Fitnat Ertekin de gözaltına alındı ama Sabah’ın haberine göre; o adli kontrolle serbest bırakıldı. Savcılık itiraz etti. Selahattin Yalnız ise kendisini savunacak avukat bulamadı bu yüzden baro yasalar gereği avukat atadı. O şimdi cezaevinde. İstismar görüntüleri de dava dosyasına girdi.

Üvey çocuklarını bulmak için Müge Anlı’ya başvurdu: Aradığı kızlara tecavüzden gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.