Uyuşturucu bağımlısı oğlunu öldüren baba: Ben yandım, başkası yanmasın

Adana'da uyuşturucu bağımlısı oğlu kendisine satırla saldırınca av tüfeğiyle ateş eden baba tutuklandı, oğlu öldü. Yaşlı adam cezaevinden gönderdiği mesajında uyuşturucuyla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı ve 'başkası yanmasın' dedi.

Gündem 16 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Oğlunu öldüren Tamer Evren.

Adana’da yaşayan 66 yaşındaki Tamer Evren 11 Mart’ta öğle saatlerinde 38 yaşındaki oğlu Hazım Evren’i av tufağıyla öldürdü. Evlat cinayetine neden olan olay ise uyuşturucuydu. Çünkü Hazım Evren babasını dövüp odunluktan aldığı satırla da saldırmıştı. Baba Tamer Evren de bunun üzerine duvardan aldığı av tüfeğiyle oğlunu göğüs ve sırtından vurmuştu. Daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp durumu haber veren baba gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki ilk ifadesinde oğlunun sürekli kendisinden para istediğini ve o gün de 200 lira verdiğini anlatan yaşlı adam “Uyuşturucuya zam geldiğini söyleyip, 100 lira daha istedi. Daha fazla para veremeyeceğimi söyleyince, satırla saldırdı. Kendimi korumak için ateş ettim” demişti.

Adana Kürkçüler Cezaevi’ne götürülen Tamer Evren’i, avukatı Oya Tekin ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Ziyarette avukatına kağıda yazdığı mesajı veren Evren, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek “Oğlumun uyuşturucu parasını yetiştiremiyordum. O da sürekli saldırıyor, ağır küfürler ediyordu. 8 yıldır hayatımız zindan oldu. Gençlerimizi uyuşturucu illetine alıştıranlara karşı mücadele edilmesini, geleceğimizin karartılmamasını istiyorum. Hiçbir baba evladını öldürmek istemez. Ben yandım, başkası yanmasın” mesajı gönderdi.

Cezaevi ziyareti sonrası konuşan avukat Oya Tekin ise babanın daha önce oğlu tarafından defalarca bıçaklandığını ama onun “Evladımdır” diyerek her seferinde şikayetini geri çektiğini anlattı. “‘Ama bu sefer ölecektim’ diyor. Bizi görünce de duygulanıp ağladı” diyen avukat Tekin, hukuki açıdan yanında olacaklarını söyledi ve bu acıyı yaşayan başka aileler olduğunu ifade etti. Olayda meşru müdafaa şartları oluştuğunu söyleyen avukat, yargılamayı da bu yönde beklediklerini dile getirdi.

Ruhsatsız silahla mücadele kentteki cinayet oranını yüzde 70 azalttıRuhsatsız silahla mücadele kentteki cinayet oranını yüzde 70 azalttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.