Uyuyan bebeği tokatlayan öğretmen kreşle ilişiği kesilerek tutuklandı

Gaziantep’te özel bir kreşte öğretmen Betül K. uyuyan 21 aylık M.D.Ö.’ye tokat attı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı, bebeğin avukat annesi suç duyurusunda bulundu. Kreşle de ilişiği kesilen öğretmen tutuklandı.

Gündem 17 Ekim 2024
Kreşte bebeğe tokat atan öğretmen tutuklandı

Gaziantep’de Pancarlı Mahallesi’ndeki özel bir kreşte 8 Ekim günü öğretmen Betül K. uyuduğu sırada 21 aylık M.D.Ö.’ye tokat attı. Olayın ardından M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer’i arayan Betül K. çocuğun yanağının üzerine uyuduğunu ve buna bağlı olarak da yüzünde iz oluştuğunu söyledi. Kreşe giden aile bebeğin yanağında parmak izleri olduğunu gördü. Bunun üzerine aile çocuklarının şiddete maruz kaldığını öne sürerek hastaneden darp raporu aldı ve öğretmenden şikayetçi oldu. İncelenen kreşin güvenlik kamerası görüntülerinde de Betül K.’nin M.D.Ö.’ye tokat attığı ortaya çıktı.

Yüzünde kızarıklık oluşan M.D.Ö.’nün öğretmeni tarafından dövülmesi saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde öğretmen Betül K.’nin bebeğe tokat attığı, ardından battaniyeyle üstünü kapatarak uyutmaya çalıştığı görüldü.

Çocukları döven kreş müdürü tutuklandıÇocukları döven kreş müdürü tutuklandı

 

M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer olayı öğretmen Betül K. kendilerini arayınca anladıklarını ve eşi çocuğu kreşten aldığında yüzünde kızarıklık olduğunu fark ettiklerini söyledi. Kreş yetkilileriyle görüştüklerini, ancak onların şiddet uyguladıklarını kabul etmediklerini anlatan Özer bunun üzerine hastaneye gidip darp raporu aldıklarını ve raporda yüzdeki kızarıklığın dış darbeyle meydana geldiğinin yazıldığını söyledi. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Gündoğdu Özer “Olayı geçen hafta salı günü kreş hocasının beni araması üzerine fark ettim. Yanağının üzerine uyuduğunu ve yanağında uyumaya bağlı iz ve şişlik oluştuğunu söyledi. Ben fotoğraf atmasını istedim, ama attığı fotoğraf tatmin edici değildi. Durumu eşime anlattım ve eşim gidip çocuğu kreşten aldı. Eşim bana çocuğun fotoğrafını attı. Fotoğraflarda sol yanağında parmak izleri olduğunu gördüm. Şüphelendik. Kendileriyle iletişime geçmek istedik. Şiddet olayını asla kabul etmediler. Bunun üzerine hastaneye gidip doktordan darp raporu aldık. Oradaki doktora da sordum, bana dıştan gelen bir darbeye bağlı ekimoz oluştuğunu söyledi” dedi.

Bu gelişmenin ardından kreş yöneticileriyle yeniden görüştüğünü dile getiren Özer “İlk etapta kreş yetkilileri bana olayı abarttığımı söyledi. Uyku anı görüntülerini izlemek istedim. Görüntüleri izlediğimde gördüm ki çocuğum sağ yanağının üstüne uyuyor, hocası da çocuğun başında bekliyor. Çocuğum sağ yanağının üstüne uyuyor, darbe alan yanak sol yanak. Nasıl oluyor bu. Açıklama yapamadılar. Bir iletişim sorunu yaşadıklarını söylediler. Ben görüntülerin hepsini istedim, hepsini izledim. Görüntülerde kreş hocası çok açık şekilde çocuklara kötü muamelede bulunuyordu. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ve görüntüler tespit edildi, incelendi. Bu olayın sonuna kadar gideceğim. Yaptıkları yanlarına kar kalamayacak. Biz çalışan anne babalarız mecburen çocuklarımızı bir yere bırakmak zorundayız. Güvenilebilir bir kreş olduğunu düşündüğümüz için verdik. Bu şekilde muamele yapılmış. Uyuyan bebeğe beş parmağıyla yapıştırıyor, sonra hiçbir şey olmamış gibi çocuğu geri uyutuyor. Bu durumdan mağdur olan birçok veli olduğunu öğrendim” diye konuştu.

Suç duyurusu üzerine gözaltına alınan öğretmen Betül Karaman sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

İfadesinde mağdur çocuğun bir yıldır kendisinin öğretmeni olduğu sınıfta bulunduğunu belirten Betül Karaman olay günü de her zamanki gibi çocukları vaktinde uyku odasına götürdüğünü söyledi. M.D.Ö.’nün uyumadığı için yüzünü örtüyle kapatıp sırtına uyuması amacıyla yavaş yavaş vurduğunu belirten Karaman “M.D.Ö. sonra uyudu. Saat 15.00 gibi çocukları uyandırdım ve bu çocuğun yüzünde kızarıklıkları fark ettim. Kremle yüzündeki kızarıklığa müdahale edip annesine telefon açıp durumu anlattım, çocuğun elinin üstünde uyumuş olabileceğini söyledim” dedi.

Daha sonra babasının gelip çocuğu aldığını söyleyen Karaman “Aynı gün annesi arayarak idarecilerimizden kamera kayıtlarını istedi. Aileye bir gün sonra görüntüler verildi, ama ben şiddet uygulamadım. Ben asla hiçbir çocuğa zarar vermedim ve suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Kreş: Öğretmenin ilişiği kesildi

Öte yandan kreş yetkilileri sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada olayı üzüntüyle takip ettiklerini, gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlandığını belirtti. Tespit çalışmaları tamamlandığında önce ilgili öğretmenle kurumun ilişiğinin kesildiği anlatıldı.

İBB başkanı kreş ufkunu genişletti: Rize'den Hakkari'ye, Diyarbakır'dan Muğla'yaİBB başkanı kreş ufkunu genişletti: Rize’den Hakkari’ye, Diyarbakır’dan Muğla’ya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.