Uzman çavuş birlikte yaşadığı kadını ormana götürüp 10 el ateş ederek öldürdü

Jandarma Uzman Çavuş Muhammet D. birlikte yaşadığı kadını evinin yakınındaki ormana götürüp tabancayla 10 el ateş ederek öldürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp durumu bildiren Muhammet D. iki tabancasıyla birlikte gözaltına alındı.

Gündem 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Erkekler sanki kadınlara savaş açmış gibi. Orantısız, silahların, güçlerin eşit olmadığı bir savaş: 2023’ün bitmesine saatler kala cinayet sonucu öldürülen kadın sayısı 338’e ulaştı.

Sayıyı 339 yapan son cinayet ise Zonguldak’ta işlendi. Akşam saatlerinde Çaycuma İlçesi Muharremşah Köyü’nde meydana geldi. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Muhammet D., izin alarak, dini nikahla birlikte yaşadığı Yeliz Yolcuoğlu ile birlikte memleketi Zonguldak’a gitti. Muhammet D. ile Yolcuoğlu arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışma hep olduğu gibi bitti: Muhammet D. Yolcuoğlu’nun evlerinin 150 metre yukarısındaki ormana götürdü. Uzman çavuş burada Yolcuoğlu’na tabancayla 10 el ateş etti. Boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan kadın kanlar içinde yere yığıldı, Muhammet D. ise olay yerinden uzaklaştı.

112’yi aradı, ‘öldürdüm’ dedi

Bir süre sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan Muhammet D. “birlikte yaşadığım Yeliz Yolcuoğlu’nu öldürdüm” diyerek kendini ihbar etti. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yolcuoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Muhammet D. ise iki tabancasıyla birlikte jandarma tarafından gözaltına alındı. Yolcuoğlu’nun cansız bedeni Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Yeliz Yolcuoğlu 40 yaşında hayattan koparıldı.

Yolcuoğlu ve Muhammet D.’nin 2019’dan bu yana beraber oldukları, üç yaşında bir erkek çocukları olduğu öğrenildi.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.