Uzman çavuşun intiharının ardından karakol komutanı emekli edildi, askerler başka karakola gönderildi

Şırnak'ta görevli uzman çavuş Ökkeş Gök, üstlerinin küfür ve hakaretlerinin ardından 16 Aralık'ta intihar etmişti. Gök'ün ölümünün ardından karakol komutanının emekli edilirken baskı uygulayan askerler ise başka karakollara gönderildi.

Gündem 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güneyçam Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Gök 16 Aralık 2023 tarihinde saat 19.58 sıralarında hizmet binasındaki yatakhanede kendisine ait tabancayla ateş ederek yaşamına son verdi.

Gök, intiharından önce bıraktığı notta üstlerinden gördüğü baskıyı anlatırken, 10Haber üstlerinin Gök’e yönelik hakaret ve küfürlerinin ses kaydını ortaya çıkarmıştı. 

İntiharından bir gün önce kaydedildiği öğrenilen ses kaydında, Nöbet bittikten sonra odasına giden Ökkeş Gök’ün yanına gelen Ali A. “Siz neden uyudunuz?” diye sordu. Ökkeş Gök yeniden uyumadım deyince Ali A. “Senin a… koyarım. Altı ay daha buradayız. Kafanı gözünü kırarım” diye tehdit ediyordu.

İşte uzman çavuşu intihara götüren mobbingin ses kaydı: 6 ay daha buradayız, kafanı gözünü kırarımİşte uzman çavuşu intihara götüren mobbingin ses kaydı: 6 ay daha buradayız, kafanı gözünü kırarım

15 Aralık tarihli disiplin soruşturması tutanağında Gök yaşadıklarını “Ben 2020 yılı itibari ile görev yapmaktayım. 13 Aralık saat 20.00 ile 14 Aralık saat 08.00 arasında nöbetteydim. 14 Aralık sabah 05.14 saatlerinde sırasında nöbetçi astsubay Ali A. nöbet kulelerini gezerken benim görevli olduğum kuleye geldi. Uyuduğumuzu, hakkımızda tutanak tutacağını söyleyerek gitti. Ben uyumuyordum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Yönetmelikte nöbet süresinin 3 saati geçmeyeceği belirtilmesine rağmen ben gece boyunca yaklaşık 9 saat aralıksız nöbet tuttum. Bu nedenle kuleye tuttuğu ışığı fark etmemiş olabilirim” diye anlatıyordu.

Cenazesine devlet kurumlarından kimsenin katılmadığı Gök’ün ailesi, “TSK yarım yamalak bir askeri cenaze töreni düzenledi. Cenazeden sonra ne vali ne de belediye başkanı aradı. Devlet yetkilileri taziyeye gelmedi. Bunu da herkes bilsin” demişti. 

Olay hakkında başlatılan soruşturma sürerken 10Haber’in ortaya çıkardığı kanıtların ardından yeni gelişmeler yaşandı. 

10Haber’in edindiği bilgiye göre Güneyçam Jandarma Karakolu’nun komutanı emekli edildi. Gök’ün mobbing uyguladığını söylediği iki uzman çavuş ise başka karakollara görevlendirildi.  

Oğlunu borç tartışmasında öldürüp intihar ettiOğlunu borç tartışmasında öldürüp intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.