Vali açıkladı: Muş’ta köpeklerin saldırdığı 79 yaşındaki kadın kuduz değil

Muş'un Varto ilçesinde köpeklerin saldırdığı yaşlı kadın yaralandı ama korkulan olmadı: Valilik kadının tetkiklerinde kuduz tespit edilmediğini açıkladı.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Muş’un Varto ilçesine bağlı Yukarıalagöz Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Medine Kızıltaş’a 12 Aralık’ta yolda yürürken köpekler saldırdı.

Ellerinden ve bacağından yaralanan kadını gören yakınları ve mahalle sakinleri köpekleri taşlayarak uzaklaştırdı, Kızıltaş’ı hastaneye ulaştırdı.

Yaraları sarılan ve kontrolleri yapılan Kızıltaş’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Muş Devlet Hastanesi’ne getirilen Kızıltaş’ın kontrolünü yapan plastik ve estetik cerrahı uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli kadının bacaklarında ve ellerinde geniş yaralar olduğunu söyledi.

Kızıltaş’ın olayın ardından Muş Devlet Hastanesi acil servisine getirildiğini anlatan Beydilli “Kuduz şüphesi nedeniyle ilk geldiğinde kısmi bir onarım yaptık. Şimdi kontrole çağırdık. Son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Çocuk ve yaşlı kişiler köpek saldırısına uğruyor. Dokuların büyük kısmını onaracağım. Daha sonra hastamızın kuduz aşıları yapılacak. Yaşının ileri olması nedeniyle risk daha da artıyor. Daha kötü sonuç olabilirdi” dedi.

Kuduz Artvin'e sıçradı: 3 köye 6 ay karantinaKuduz Artvin’e sıçradı: 3 köye 6 ay karantina

Kuduz teşhisine rastlanmadı

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada Varto ilçesinde yaşayan kadının köpeklerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Açıklamada şöyle dendi:

“Komşusuna ait olduğu tespit edilen köpeğin ve sokak köpeklerinin saldırısı sonucu sağ baldır ve sağ bileğinden yaralanan vatandaşımız Varto Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından detaylı tetkik için Muş Devlet Hastanesine sevk edilmiş, aynı gün gerekli tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Sağlık ekipleri tarafından tetkikleri yapılan kadında kuduz teşhisine rastlanmamış olup rutin takibine devam edilmektedir.”

Hastaneden kaçan kuduz hastası öldüHastaneden kaçan kuduz hastası öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.