Vücudunda binlerce arı varken resim yaptı, ‘Savaşların bitmesini istiyorum’ dedi

'Arı Adam' olarak bilinen Karslı ressam ve heykeltıraş Yücel Üzeyir, vücudunda binlerce arı varken çizdiği resimle barış mesajı verdi, "Savaşların bitmesini istiyorum" dedi.

Gündem 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan ve ‘Arı Adam’ lakabıyla bilinen Yücel Üzeyir bu kez arılarla dolu bir sanatsal eyleme imza attı. Arıcılıkla uğraşan heykeltıraş ve ressam Üzeyir dünya genelinde devam eden savaşlara dikkat çekmek için kendi bedenini binlerce arıya teslim etti. Ancak bu sadece başlangıçtı; Üzeyir vücuduna konan arılar eşliğinde bir bal damlasının üzerine ağlayan bir kız çocuğu resmi çizerek savaşların yıkıcı etkilerini gözler önüne serdi.

Doyumlu köyündeki arı kovanlarının önünde gerçekleşen bu performans izleyenleri derin düşüncelere sevk etti. Yücel Üzeyir eseriyle çocukların savaşlardan nasıl etkilendiğini ve doğanın bu süreçte nasıl zarar gördüğünü vurgulamak istedi. Çizdiği resim, bir damla bal içinde hüzünle gözyaşı döken bir çocuk ve onu saran arılarla, savaşın masumlar üzerindeki acımasız etkisini simgeliyor.

Karslı sanatçı “Bu çalışma tatlılık ve acı arasındaki ince dengeyi ortaya koyuyor” diyerek savaşların sadece insanları değil, doğayı da yok ettiğine dikkat çekti.

Bombaların, hayvanların ve bitkilerin yaşam alanlarını yok ettiğini dile getiren Üzeyir eserinin sanatın gücünü kullanarak barışçıl ve sürdürülebilir bir dünya çağrısı olduğunu belirtti.

Onun için sanat yalnızca bir estetik anlayışı değil, aynı zamanda güçlü bir mesaj iletme aracıydı. Yücel Üzeyir bu sanatsal manifestosuyla savaşların yıkıcı etkilerine son verilmesi adına çocuklar ve doğa için bir çağrıda bulundu.

Bir sanat hırsızının portresi: Paal Enger, önce 'Çığlık' tablosunu çaldı sonra da resim yapmaya başladıBir sanat hırsızının portresi: Paal Enger, önce ‘Çığlık’ tablosunu çaldı sonra da resim yapmaya başladı

Banksy seri üretime geçti: Hayvanlar aleminden art arda üç resimBanksy seri üretime geçti: Hayvanlar aleminden art arda üç resim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.