Vukuatlı polisin odasında bir kadın ölü bulundu, ikinci kez gözaltına alınınca tutukladı

Polis lojmanında başından tabanca ile vurulan Yeşim Akbaş'ın ölümüne ilişkin soruşturmada serbest bırakılan komiser yardımcısı Doğancan Yıldız, savcının itirazı sonrası gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Yıldız’ın eski eşinin ifadeleri ise “Neden tedbir alınmadı?” sorusunu akıllara getirdi.

Gündem 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Manisa’da İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının üst katındaki polis lojmanı 14 Nisan sabahı güne silah sesiyle başladı. Ses, komiser yardımcısı Doğancan Yıldız’ın odasından geliyordu. Yıldız’ın kaldığı odaya giren polis ekipleri, güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş’ı başından vurulmuş halde buldu. Akbaş, önce Demirci Devlet Hastanesi’ne götürüldü, buradan Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Manisa'da bir kadın, polisin lojmandaki odasında silahla vurulmuş halde bulunduManisa’da bir kadın, polisin lojmandaki odasında silahla vurulmuş halde bulundu

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Doğancan Yıldız(32), İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğancan Yıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yeşim Akbaş’ın(26) vurulduğu tabancanın komiser yardımcısı Doğancan Yıldız’a ait olduğu belirlendi. Doğancan Yıldız, başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Cinayet ihtimaline karşın Doğancan Yıldız’ın el svabının alındığı, adli tıp kurumundan gelecek sonucun beklendiği bildirildi.

Demirci Cumhuriyet Savcılığı, komiser yardımcısı Doğancan Yıldız’ın serbest bırakılması kararına, üst mahkemede itiraz etti. İtirazı değerlendiren Salihli Ağır Ceza Mahkemesi, Doğancan Yıldız’ın gözaltına alınmasına karar verdi. İzmir’in Bayraklı ilçesinde önceki akşam tekrar gözaltına alınan Doğancan Yıldız, dün adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Yıldız’ın eski eşini de defalarca darbettiği ortaya çıktı

Yıldız’ın ilk vukuatı değil

Kızını genç yaşta kaybeden acılı baba Mustafa Akbaş daha önce yaptığı açıklamada, “Biz bu komiser yardımcısını tanımıyoruz. Kızımın Demirci’de güzellik merkezi var. Tanışmışlar. Bu olaydan 5 gün önce bize geldi. Kızımla evlenmek istediklerini söyledi. Hatta kollarına dövmelerini yaptırmışlar. Biz de anne ve baba olarak ‘Anlaşabiliyorsanız, biz kabul ederiz’ dedik. Mutlu gelip, konuştular. Komiser yardımcısı bizimle de tanıştı. Sonrasında Demirci’ye döndüler. 5 gün sonra bu olay oldu” dedi.

Fakat Yasemin Akbaş’ın ölümü sonrasında, polis memuru Doğancan Yıldız’ın kısa süre önce boşandığı eski eşi Meryem Emir’i defalarca darbettiği ve iki kez de başına silah dayadığı ortaya çıktı. Emir, yaşadıklarını 21 Şubat 2022’de CİMER’e verdiği dilekçede ve 3 Mart 2022’de Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nde ifadesinde anlattı. Bu olayın ardından Yıldız hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2022 yılı verilerine göre 334 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 245 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 23 kadın da öldürüldüğü anda fail hakkında tedbir kararları olmasına karşın korunmadı.

Siyaset, koruyan yasaları tartışırken 23 kadın daha öldürüldüSiyaset, koruyan yasaları tartışırken 23 kadın daha öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.