Yeni eğitim-öğretim yılı: Din dersi saatleri artıyor

MEB'in seçmeli ders gündemi öğrencilere daha fazla din dersi saati olarak yansıdı. Lise 9. ve 10. sınıflarda 2 saat din dersi zorunluyken bu planlama ile seçmeli ders de eklendiğinde 3 saate çıkıyor.

Gündem 1 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yeni eğitim-öğretim yılına kısa bir süre kala aileler liseye geçen çocuklarını okullara kayıt ettirme telaşında. Bununla birlikte öğrencilerin seçmeli dersleri de her sene olduğu gibi bu yılın da gündemi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da tüm planlamalar yapılmışken programına seçmeli dersleri de aldı. T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre; 2017’de yapılan değişiklikle ortaokullarda ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi ders saatleri “iki ders saati” olarak belirlenmişti. Bazı temel derslerin saatleri düşürülürken haftada en az iki saat din dersi verilmesi zorunlu tutulmuştu. Ancak bakanlık programına yine seçmeli dersleri alınca “Akademik Çalışmalar”, “İnsan, Toplum, Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer”, “Kültür, Sanat ve Spor” kategorilerinde seçmeli dersler belirlendi.

Önceki gün MEB Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan listeye göre; lise 9. ve 10. sınıflar her gruptan en az birer ders seçmek zorunda. Bu durum lise 9. ve 10. sınıfların din dersi saatinin, zorunlu din dersi ile en az haftada üç saate çıkması anlamına geliyor. 11 .ve 12. sınıflara ise belirlenen üç kategorinin en az ikisinden en az bir ders seçmeleri zorunluluğu getirildi. Ortaokullarda da seçmeli dersler zorunlu tutuldu ve burada da iki olan zorunlu din dersi 4 saate çıkarıldı.

Eski eşine tabanca ve tüfekle saldırdı: Şikayetleri duyulmadı, koruma kararı boşa çıktıEski eşine tabanca ve tüfekle saldırdı: Şikayetleri duyulmadı, koruma kararı boşa çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.