Yenilen AK Partili iki belediyeden hizmet intikamı: Çadır kalktı, indirim bitti

Cumhurbaşkanı ‘halkımızın seçimle verdiği mesajı alacağız’ derken yenilen Ak Partili eski belediye başkanları mesaj verme gayretinde: Balıkesir’de toplu taşıma indirimi bitti, İstanbul Sancaktepe’de iftar çadırı kalktı.

Gündem 3 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Türkiye sandık başına gitti ve başta İstanbul olmak üzere neredeyse ülkenin tüm illerinde harita değişti. Ancak daha mazbatalar el değiştirmeden koltuğunu kaybeden bazı belediye başkanları hizmet musluğunu giderayak kapatarak adeta tepki gösterdi.

İstanbul’da 26 belediye CHP’ye geçti, AK Parti’nin 13 belediyesi kaldı. CHP’nin AK Parti’den aldığı ilçelerden biri Sancaktepe’ydi. Ümraniye İlçesine bağlı Sarıgazi ve Yenidoğan beldeleriyle Kartal ilçesine bağlı Samandıra beldesi birleştirilerek 2008’de ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe o tarihten bugüne AK Parti yönetimindeydi.

‘Dükkanı kapatıp gitmiş’

Artık yüzde 50.59 oy oranıyla Alper Yeğin’in belediye başkanlığı yapacağı ilçede eski başkan AK Partili Şeyma Döğücü rakibine yenilince iftar çadırını kapattı. Medyascope’tan Gülseven Özkan’ın haberine göre Ramazan ayı dolayısıyla günlerdir açık olan iftar çadırı  seçimden sonra dün açılmadı.

Belediye binasının hemen yanında kurulan ve Ramazan’la birlikte günlerdir hizmet veren çadıra gelenler eski belediye başkanı Şeyma Döğücü’nün fotoğraflarının yer aldığı iftar çadırının açılmamasına tepki gösterdi. Bir seçmen “Şeyma Hanım galiba sadece seçim için çadırı açtı. Oylar bitti, çadır gitti. Dükkanı kapatıp gitmiş. Her gelen hayal kırıklığına uğrayıp gidiyor, sadece seçime kadarmış” dedi. Çadırın Ramazan’ın başından beri her gün açık olduğunu anlatan seçmen bugün çadıra gelen herkesin isyan edip gittiğini söyledi.

Balıkesir’de ise daha çarpıcı bir gelişme yaşandı. Seçim döneminde “öğretmen ve sağlık çalışanlarının her zaman destekçisiyiz” diyerek toplu taşıma ücretlerinde yüzde 40’a varan indirim yapan ve öğrencilere ise sınav dönemlerinde toplu taşımayı ücretsiz olduğunu duyuran Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçimi kaybedince toplu taşımadaki indirimi iptal etti.

Memur ve sağlıkçılardan tam ücret

Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse seçim vaadi olarak verilen indirimlerin geri alındığını söyledi:

“Saat 07.00’den beri çalışıyorum. Bu kartlarla ilgili büyük sıkıntı var. Normal öğrenci indirimleri devam ediyor, ama seçim vaadi olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde 10 TL kesiliyordu. Bunların desteği bize geç de olsa yatırılıyordu, en son biraz alacağımız kaldı ama insanlarda öyle bir tepki var ki, neden 15 kesiyor, neden böyle oluyor diye. Sabahtan beri buradaki arkadaşlar tek tek konuyu anlatıyor. Amaç nedir bilmiyorum ama giderayak yine bir sürpriz oldu yani.”

Öğrencilere de seçim sürprizi

Balıkesir’de üniversitede okuyan öğrenci Rabia Gülşah Gültaş ise “Yaklaşık üç yıldır Balıkesir Üniversitesi öğrencisiyim. Üç senedir vizelerde, finallerde ücretsiz bir şekilde okulumuza gidip geliyorduk bu bize tanınmış bir ayrıcalıktı. Şu anda ise biz kartımızı bastığımızda öğrenci indirimi olan ücreti bizden kesiyor, ücretsiz hakkımızı kaybettik. Bu durum bizi birazcık şaşırttı, böyle bir şey beklemiyorduk. Sınav sürecimiz bir hafta daha devam edecek, bu süreçte ücretsiz bir şekilde okulumuza gitmeyi bekliyorduk” dedi.

31 Mart'tan sonra erken seçimi ilk telaffuz eden YRP oldu31 Mart’tan sonra erken seçimi ilk telaffuz eden YRP oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.