Yerlikaya: Üç suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya Erzurum, Karaman, Aydın, Muş ve Konya'da operasyon düzenlendiğini ve üç suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Eş zamanlı operasyonlarda 45 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli beş ilde Kuyu-2 operasyonu düzenlendiğini ve üç ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Buna göre Aydın’da Hakan Gürel’in, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay’ın, Karaman’da da İbrahim Öztürk’ün elebaşılığını yaptığı örgütlere yapılan operasyonda toplam 45 kişi gözaltına alındı.

Aydın’ın Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda; Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işlediği tespit edilen 21 kişi gözaltına alınırken bunlar online satış platformlarında kurye olarak faaliyet göstermek ve akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek, sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğratmakla suçlanıyor.

Erzurum ve Muşta uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüpheli gözaltına alındı. Onların suçlamasıysa Erzurum ve Muş’tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürerek, satış yapmak.

Karaman ve Konya’da ise tefecilik yaptığı saptanan 7 şüpheli gözaltına alındı. Bunların suçlamalarıysa şöyle:

Yüksek faiz karşılığında ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara borç para vererek, karşılığında senet imzalattıkları,
Mağdurların borcunu ödemelerine rağmen imzalatılan borç senetlerini mağdurlara iade etmedikleri ve
Darp, cebir ve silahlı tehditle borcu tekrar tahsil etmeye çalıştıkları,
Mağdurlara, iade etmedikleri senetleri ileri sürerek teminat olarak aldıkları taşınır ve taşınmaz mal varlıklarını icra yoluyla veya zor kullanıp, örgüt üyeleri üzerine devir işlemlerini yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda; sahte fatura, fiş, senet ve tapu ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

'Büyücü’ operasyonu: Bu kez muska, ot ve sembollü resimler ele geçirildi‘Büyücü’ operasyonu: Bu kez muska, ot ve sembollü resimler ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.