‘Yatalım, yıkım kararını kaldırtayım’ diyen müdürün altı yıl hapsi istendi

Antalya’da Aksu Belediyesi’nde müdür Nevzat Avcı bir iş yerinin yıkım kararını kaldırmak için Suriyeli Faten E. Adli kadınla cinsel ilişki pazarlığı yaptı. Bu görüntüler ‘rüşvet’ talebi sayılıp müdürün altı yıla kadar hapsi istendi.

Gündem 4 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Antalya'daki olayla ilgili iddianame hazırlandı.

Antalya’da cinsel ilişki karşılığında iş yerinin yıkım kararını kaldırmak için Suriye uyruklu Faten E. adlı kadınla “ilişki pazarlığı” görüntüleri ortaya çıkan eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı hakkında ‘rüşvet talebinde bulunma’ suçundan altı yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Antalya’nın Aksu Belediyesi’nin Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı’nın geçen şubat ayında bir iş yerinin yıkım kararını kaldırtmak için bina sahibi Suriye uyruklu Faten E.’den cinsel ilişki talebinde bulunduğu anların görüntüsü sosyal medyanın gündemindeydi. Görüntüler üzerine eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Avcı’yı görevden alıp belediyeyle ilişiğini kesmişti. Nevzat Avcı’nın olaydan önce çok sayıda yolsuzluk yaptığı, birçok kişi tarafından savcılığa ve CİMER’e şikayet edildiği, Mülkiye Teftiş Kurulu ve Sayıştay raporlarındaki tespitlere rağmen görevine devam ettirildiği iddia edildi. Cinsel ilişki karşılığında pazarlık yaptığı tespit edilen Nevzat Avcı tutuklanarak cezaevine kondu.

Ortaokul öğretmeni 14 yaşındaki öğrencisiyle cinsel ilişki yaşamışOrtaokul öğretmeni 14 yaşındaki öğrencisiyle cinsel ilişki yaşamış

Delillendirmek için teklife ‘tamam’ dedim

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nevzat Avcı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü olarak görev yapan Nevzat Avcı’nın bir kadına ait iş yerinin yıkımının durdurulması karşılığında cinsel ilişki talebinde bulunduğu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı belirtildi. İfadesine yer verilen Faten E.’nin iş yerini eşiyle birlikte işlettiği, iş yerinin ruhsat ve çalışma kaydının kendi üstüne olması nedeniyle oturma ve çalışma izni olduğu aktarıldı. Faten E. ifadesinde dört yıldır işlettiği dükkanı hakkında daha önce yıkım kararı verildiğini, bunu sonradan öğrendiğini belirterek “İş yerinin ruhsatını kaybetmiştim. Yenisini almak üzere Aksu Belediyesi’ne gittim. Yapı işleri ile ilgili bir kısımda Nevzat Avcı ile ruhsat konusunda görüşme sağladım. Kendisi bana iş yeri ile ilgili yıkım kararı olduğunu söyledi. ‘Bu dükkanı yıkacağız ama bu senin elinde’ dedi. ‘Tam olarak ne dediğinizi anlamadım’ demem üzerine bana tekrar ‘Dükkanın yıkılması tam olarak senin elinde’ dedi. ‘Yarın dükkana kahvaltıya geleceğim’ dedi. Ertesi gün Nevzat Avcı iş yerime geldi. İş yerinde ‘Dükkanı yıkmamak için benimle bir gece birlikte olacaksın’ dedi. Ben de kendisine ‘Tamam, olur’ dedim. Aslında şahsın yaptığı bu teklifi delillendirmek için teklife ‘tamam’ dedim” dedi.

180 bin liralık cezanın iptal edileceği söylendi

Ertesi gün Aksu Belediyesi’ne giderek Nevzat Avcı ile görüştüğünü, görüşmeyi cep telefonu ile kayda aldığını, Avcı’nın yüzünün gözükmemesi nedeniyle ertesi gün tekrar giderek ikinci bir kayıt aldığını aktaran Faten E. sosyal medya ve basında yer alan görüntülerin bunlar olduğunu söyledi. Faten E. görüntülerdeki gibi Avcı’nın kendisiyle birlikte olması karşılığında yıkım kararını erteleyeceğini, iş yerine kesilen 180 bin lira cezanın da iptal edileceğini söylediğini belirtti. Görüntü kaydını arkadaşı Mustafa B. ile eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e götürdüklerini, ancak görüşemediklerini belirten Faten E. bunun üzerine görüntüleri özel kalem müdürü Hasan K.’ye verdiklerini söyledi. Faten E. görüntülerin nasıl yayıldığı konusunda bilgisi olmadığını savundu.

Nevzat Avcı ise Faten E. ile iş yeriyle ilgili işlemleri görüşmek için Aksu Belediyesi’ne geldiğinde tanıştığını belirterek kendisinin değil, Faten E.’nin cinsel birliktelik karşılığı yıkım kararını kaldırma talebinde bulunduğunu öne sürdü. Teklifi reddetmesi üzerine bu kez para teklifinde bulunduğunu iddia eden Avcı birkaç gün sonra tekrar gelen Faten E’nin yıkım kararının kaldırılması ve 180 bin lira cezanın iptali karşılığında kendisiyle dört kez birlikte olacağını söylediğini iddia etti. Görüntülerdeki ifadelerin bu teklifle ‘dalga geçmek’ amacıyla yapılan konuşmalar olduğunu savunan Avcı “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. İrtikap suçu işlemedim. Menfaat temin etmedim. Faten E. isimli kadınla bu kasıtla konuşmadım. Kendisini ciddiye almadım” dedi.

Video kayıtlarında kaydedilen ses analizlerine de yer verilen iddianamede Nevzat Avcı’nın ‘rüşvet talebinde bulunma’ suçundan altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Avcı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Müdür ruhsat için ‘para değil cinsel ilişki isterim’ dedi: AK Parti de CHP de üstüne gitmediMüdür ruhsat için ‘para değil cinsel ilişki isterim’ dedi: AK Parti de CHP de üstüne gitmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.